bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Genel Müdür Hastaneleri de Görseydi
Yazarlar // 5 Eylül 2019 Perşembe 22:55

Ragıp GÖKER

Sağlık Bakanlığı Halk Sağılığı Genel Müdürü Fatih Kara'nın, Suriyeli sığınmacılara verilen sağlık hizmeti için düzenlenen eğitimi yerinde görmek amacıyla Samsun'a geldiği gün, Türk vatandaşları, Samsun'daki kamu hastanelerinde sağlık hizmeti alamadılar.

Bilgisayarların yazılım sistemi çökmüştü çünkü.

Türkiye'nin Halk Sağlığı Genel Müdürünün, Suriyeli sığınmacıların ülkemizde yeterli sağlık hizmetini alıp almadığını merak etmesine şaşırmadım elbette.

Sağlık bu.

Her ne kadar, Suriyelilerin ülkelerine dönme zamanlarının geldiğini ve hatta geçtiğini düşünsem de, ister Türk olsun, ister Arap olsun, her insanın sağlık hizmetlerinden gerektiği gibi yararlanmasını isterim.

Bu konuda farklı düşünmeme, öncelikle sol yanımdaki cevahir izin vermez çünkü.

Ve fakat.

Ülkemin kaynaklarının, öncelikle vatandaşlarım için harcanması gerektiğini düşünürüm.

Vatandaşlarımın yeterli hizmeti alamadığı ülkemde, kaynaklarımızın yabancılar için harcanmasına da gönlüm razı olmaz açıkça.

Dün köşeme de taşıdığım H.HALK'ın manşetindeki ''Hastaneler 2. kez çöktü'' başlıklı haber dikkatinizi çekmiştir.

Haberde, Samsun'daki Kamu hastanelerinde randevu ve hasta bilgilerinin yönetildiği sistemin ikinci defa çöktüğü anlatılıyordu.

Ama manşetin hemen altında buna bağlı olarak Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara'nın Suriyeli sığınmacıların kamu hastanelerinde yeterli sağlık hizmeti almalarını sağlamak amacıyla geliştirilen 'Sıhhat Projesi' kapsamında düzenlenen eğitime katılmak için geldiği Samsun'da yaptığı ''mazlumların yanındayız'' şeklindeki açıklaması verilmişti.

Ama ne acı tesadüftür, Halk Sağlığı Genel Müdürü Samsun'dayken, çöken sağlık sistemi nedeniyle Türk vatandaşları perişan vaziyetteydi.

Genel Müdür, Suriyelilerin  sağlık hizmetinden yararlanıp yararlanmadığını merak ettiği kadar, Türk vatandaşlarının da sağlık hizmetini nasıl aldıklarını merak etmiş olsaydı, sorunu yerinde görebilirdi.

Dün Sağlık Müdürlüğünden, Samsun'da yaşanan bu soruna dair bir açıklama bekledik.

Samsun Sağlık Müdürü, kamu hastanelerinin yöneticileri ve başhekimleriyle bir  araya gelmiş ve durum değerlendirmesi yapmış ama gelen haber maalesef ''Açıklama yok'' şeklinde oldu.

Sağlık Müdüründen ''Bir hata yaptık, bir daha tekrarlanmayacak'' şeklinde yasak savar türden de olsa bir açıklama beklerdim aslında.

Ama korkuyorlar sanırım, çünkü rezil olmak da var işin ucunda.

Zira toplantının yapıldığı sıralarda yani dün öğleden sonra, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sistem bir kere daha çöktü.

Dün Eğitim ve Araştırma Hastanesine muayene için gelenler, geriye dönmek zorunda kaldılar.

''Ne var bunda, ertesi gün bir daha gelirler'' diyenler olacaktır.

Ama kazın ayağı hiç de öyle değil.

Aralarında, Asarcık gibi uzak ilçelerden gelenler oluyor ve kamu hastanelerine gelenlerin çoğu da yoksul vatandaşlardan oluşuyor.

Şehirdeki hastanede uzman doktora muayene olabilmek için tavuğunu satanlar bile var.

Bilmem anlatabildim mi...