bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Gençlerin siyaseti
Yazarlar // 31 Aralık 2012 Pazartesi 07:39

Ragıp GÖKER

İsmail Abi, İsmail Başaran iyi bir nüktedandır.

Kalemine de yansır bu özelliği.

CHP’de düzenlenen bir etkinliği izlerken, Gençlik kollarına ait odada oturanların yaşlarıyla ilgili bir espri yaparak İlkadım İlçe Başkanı Erkan Akyüz’e takılmıştı.

Gençlik kollarının odasında gördükleri arasında en gencinin 50 yaşında olduğunu ileri sürmüş, bu iddiasını esprili bir dille köşesine de taşımıştı.

İsmail Başaran temelde haklıdır esasında. 12 Eylül’ün cuntacıları gençliğin siyaset yapmasının önüne aşılmaz bir engel koymuştu. Bu bakımdan gençlik siyasetten oldukça uzaklaşmıştı.

Ülkemizde hala o sıkıntılar yaşanmıyor değil.

ODTÜ’de misal, Öğrencilerin Başbakan’ı protesto etmelerine izin verilmemiş. Çok sayıda polis kampüste getirilerek, masum başlayan bir protesto eylemi taşlı sopalı bir kavgaya dönüştürülmüştü.

Şiddete başvurmadan Başbakan’da protesto edilebilmelidir.

Demokrasi o zaman tam anlamıyla işler bu ülkede.

Gençlik, geleceğimizin teminatıdır.

Onları bütünüyle rejimin düşmanı görmek ki; böyle oluyor maalesef, bu durumda ülkemizde demokrasinin bütün kurallarıyla işlemediği anlamına gelir.

Şu sıralar gazeteye gençler gelip gidiyor.

Ülkü Ocaklarının genç Başkanı gelmişti birkaç kere, Yener Cabbar da bu konuda yazdı biliyorsunuz. Hafta içersinde Fuat Köktaş’la birlikte Ak Parti’nin Gençlik Kolları Başkanı da geldi gazeteye.

Dün de gazeteye gittiğimde CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Burhan Saral ve arkadaşlarını görünce ziyadesiyle mutlu oldum.

Gençler öylesine ziyaret amaçlı da gelmiyorlar gazeteye, Geliştirdikleri projeleri anlatıyorlar ve bunun duyurulmasını sağlamayı amaçlıyorlar.

Burhan Saral ve arkadaşları da öyle.

Hatırlarsınız gazete ve televizyonlara haber olmuştu hatırlayacaksınız. Şanlıurfa’da bir köy okuluna giden ayakkabısız kız çocukları.

Buradan hareketle CHP’nin gençleri de bir proje hazırlamışlar.

MELEKLER ÜŞÜMESİN

Proje bu.

Proje ile ilgili haberin ayrıntılarını gazetede okursunuz.

Benim söylemek istediğim şudur.

Gençlik sorumluluğu almak istiyor.

Onlar dimağı da kendileri gibi genç insanlar.

Eksikte olsa, tam da olsa, onlara güvenelim.

Gençler neylerse güzel eyler.

Gölge etmeyelim kendilerine, başka ihsan da istetmiyorlar zaten.