bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Gençlerin Seçimi
Yazarlar // 8 Mayıs 2018 Salı 07:20

Ragıp GÖKER

Türkiye 24 Haziran’da önemli bir seçime gidiyor.
Geçen yıl 16 Nisan’da kabul edilen referanduma göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine (Başkanlık Sistemi) geçeceğiz, bu nedenle hem cumhurbaşkanını, hem de sayısı artan parlamentonun yeni üyelerini oluşturacak milletvekillerini seçeceğiz.

Cumhur İttifakını oluşturan AK Parti ve MHP, Cumhurbaşkanı adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini çok önceden açıklamışlardı ama Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayları olduğuna dair her iki partinin gurup kararını içeren YSK başvurusunu da bizzat Başbakan Binali Yıldırım ve Devlet Bahçeli yapmışlardı.

Kılıçdaroğlu’nın talimatıyla, 15 Milletvekilinin CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçmesi sonucu TBMM’de gurup kurmasıyla, İYİ Parti’nin YSK engeline takılması önlenirken, Meral Akşener’e gurup kararıyla Cumhurbaşkanı adayı olma doğmuştu.

Buna rağmen Meral Akşener, YSK’ya 100 bin imza toplayarak aday olacağını bildirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perincek ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdi Öz de tıpkı Meral Akşener gibi 100 bin imzayla aday olacaklarına dair başvuru yaptılar.
Akşener ve Karamollaoğlu, 100 bin imza barajını ilk günlerde aşarlarken, yazının hazırlandı sıralarda Perincek ve Vecdi Öz aday olma koşulu olan 100 bin imzaya henüz ulaşamamışlardı.

CHP’nin adayı da Muharrem ince oldu biliyorsunuz.

Bu seçim öncesi 600 üyeli olacak TBMM’ne seçilmek amacıyla partilere aday adaylarının başvurusu da, rekor düzeye ulaştı.

Aday adayı bolluğunda AK Parti yine en çok ilgi gören parti oldu.

CHP’de de bu seçim öncesi Samsun’da kariyer yapmış ve iyi eğitim almış Hayati Tosun, Mehmet Özdağ gibi isimlerinin adaylık başvurusu dikkati çekiyor.

Beni en çok genç aday adayları sevindiriyor.

AK Parti’de Avukat Mehmet Cem Yazgan, Muradiye Ergin gibi gençlerin siyasete soyunmaları geleceğimiz için umut vericidir.

Keza Avukat Arzu Sabuncu’nun adaylık başvurusunun CHP’ de yarattığı heyecandan duyduğum mutluluk gibi.

Gençlerin siyasete soyunmaları, ülkem ve şehrim adına umut verici bir gelişmedir.

DP Genel İdare Kurulu Üyesi Genel Başkan Yardımcısı olarak grev yapan Erdem Demirdağ’ın İYİ Parti listelerinden aday gösterileceği konuşuluyor.
Demirdağ Samsun listelerinden mi aday gösterilir, yoksa seçilme garantili büyükşehirlerin birinden mi aday olur bilmiyorum ama eğer aday olursa Erdem Demirdağ’ı mecliste görmekten mutlu olacağımı söylemek isterim.
Bu seçim gençlerin seçimi olacak.

Tazelenmenin vakti gelmedi mi sizce de..