bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Gençleri Uyuşturucudan Korumanın önemi
Yazarlar // 9 Temmuz 2021 Cuma 21:08

Ragıp GÖKER

Samsun Valisi Dr. Zülküf Dağlı, Samsun’da 2021 yılının ilk 6 ayında 234’ü kullanıcı, 428’i satıcı olmak üzere, 2 bin 772 kişi yakalandığını açıklamış.

Vali Dağlı, esrar, bonzai ve ecstasy başta olmak üzere çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildiğini söylemiş ve "Zehir tacirlerine geçit yok "diyerek mücadelede kararlılık mesajı vermiş.

Son günlerde duyduğum en iyi haberlerden biri buydu.

Pek sevindim.

Bu konuda yapılan mücadeleye rağmen uyuşturucucu gibi gençlerimizi zehirleyen maddelerin satışı tam anlamıyla engellenemiyor.

Özellikle şehrin güneyindeki mahallelerde çok yaygın olduğuna inanılsa da, zehir tacirleri aslında her yerdeler.

Daha önce de yazdım ama çok önemli olduğuna inandığım için kendimi tekrar etmek adına olsa da yeniden yazmak gerektiğine inanıyorum.

Bir kaç sene önce fuar alanındaki polis merkezinin arkasındaki parkta yaşları 13-15 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim birkaç genç görmüştüm.

Genç dediğime bakmayın.

Hepsi henüz 'çocuk' denecek yaştaydılar.

Ne içmişlerdi bilmiyorum ama yanlarından geçerken bana boş gözlerle bakıyorlardı.

Ve yüzlerinde gülümsemeye benzer anlamsız bir ifade vardı.

Ayrıca sanki ayakları yere basmıyor gibiydiler.

Uçmuş gibiydi yavrucaklar.

Bir keresinde de, çiftliğin bir alt sokağında bilinci kapalı olduğu halede ambulansa bindirilen bir gencin arkasından ''Yavrumu kurtarın'' diyerek feryat ediyordu bir kadın.

Sorup, soruşturduğumda genç adamın, o sentetik uyuşturuculardan kullandığını ve bilincinin o nedenle kapalı olduğunu öğrenmiştim.

Anne evladının sağlığından endişe ediyor, feryat figan ağlamasının nedeni de buydu elbette.

Uyuşturucu tacirleri genellikle  ''Torbacı'' denilen gençleri kullanıyorlar.

Önce uyuşturucuya alıştırıyorlar, bağımlı yapıyorlar yani.

Sonra da oları birer zehir satıcısı yapıyorlar.

‘Torbacı’ yapıyorlar yani.

Yukarıda saydığım örnekler, 'şehrin göbeği' diye tarif edilen en kalabalık bölgelerde yaşanmış ama zehir tacirlerinin, 'bulvarın üstü' olarak bilinen şehrin güneyindeki yerleşim yerlerinde satış yapmayı daha çok tercih ettikleri söyleniyor.

Vali Beyin, altı ay içinde 428’i satıcı olmak üzere 2 bin 772 kişinin yakalandığını söylemesi önemlidir elbette ama bu kadar kısa sürede 2 bin 772 kişinin uyuşturucu ile ilgili yakalanmış olması bile konunun vahametini anlatıyor aslında.

Gençlerimiz, ülkemizin geleceğidir.

Yarınlarımızı onlara emanet edeceğiz.

Uyuşturucular gençlerimizin beyin hücrelerini öldürüyor.

Uyuşturucunun esiri olmuş genç insanın, ne kendisine, ne ailesine ve dolayısıyla nede ülkesine bir faydası olur.

Vali Beyin ‘'Zehir tacirlerine geçit yok'' şeklindeki açıklamasını bu nedenle çok önemli ve değerli bulduğumu tekrar ederek, uyuşturucuyla mücadelenin hız kesmeden sürmesini dilerim.