bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Geldikleri Gibi Giderler
Yazarlar // 9 Kasım 2019 Cumartesi 00:00

İsmail BAŞARAN

 

Yarın 10 Kasım 2019. Türkiye Cumhuriyetinin kurtarıcısı ve kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikali ve kalplerimizde yer alışının yıldönümü.

ATATÜRK’Ü yarın nasıl anacaksınız, sadece iki dakika başınız önde sessiz durarak mı, yoksa Atatürk İlkelerini düşünerek mi? Ben ikincisini yapacağım. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk yaşarken neler yapmıştı?

Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Devrimcilik, Milliyetçilik, Devletçilik… En önemlisi de Türk Devleti tabi ki. Dünyayı dize getiren bir devlet. Peki, bu ilkelere uyuyor muyuz diye düşüneniniz var mı?

İçinde bulunduğumuz şu günlerde, ülkemizin içine düşürülmeye çalışıldığı açmazları gördükçe ve yaşadıkça galiba bu ilkelere daha çok sarılmalıyız gibi geliyor bana. Sizi bilmem ancak bu ilkelere hep uydum bundan sonra da yaşadığım sürece uyuyacağım, sen rahat uyu Atam…

Yarın 10 Kasım. Atatürk anıtına bakacağım kimler gelecek kimler hasta olacak, kimler yurt dışı gezisine çıkacak?

Hani sen “Geldikleri gibi giderler” demiştin. Gittiler ancak yenileri geldiler.

Sen rahat uyu Atam. Türkiye’yi kaosa sürükleyenler ve seni yok saymak için çeşitli kumpaslar kurmak isteyenler de geldikleri gibi giderler…

 

ATATÜRK’ÜN BİR ANISI

O, Samsun'a çıktığı zaman, üstü başı yırtık, postalları patlamış, silahsız bir er gördü. Yüzünün rengi bakıra dönmüş, yağlar eriyip kemik ve sinir kalmış bu Türk askeri ağlıyordu. O'na sordu:

Asker ağlamaz arkadaş, sen ne ağlıyorsun?

Er irkildi, başını kaldırdı. Bu sesi tanıyordu ve bu yüz ona yabancı değildi. Hemen doğruldu ve Anafartalar'daki Komutanını çelik yay gibi selamladı.

Söyle niçin ağlıyorsun?

İç Anadolu'nun yanık yürekli çocuğu içini çekti:

Düşman memleketi bastı, hükümet beni terhis etti. Silahımızı elimizden aldı. Toprağıma giren düşmanı ne ile öldüreceğim?

Kemal Atatürk, er'in omzuna elini koydu: Üzülme çocuğum, dedi. Gel benimle!

Ve Samsun deposunda giydirilip silahlandırarak yanına aldığı ilk er bu Mehmetçik oldu.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir. Mustafa Kemal Atatürk