bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Geldikleri Gibi Giderler
Yazarlar // 13 Mayıs 2019 Pazartesi 08:48

İsmail BAŞARAN

Cumhurbaşkanlığı'nın belirlediği 100. yıl logo tasarımı açıklanana kadar Samsun'da kullanılan logo herkesçe kabul görmüşken, Atatürk'süz resmi logoya tepkilere şimdi de Valiliğin Samsun2019.com.tr'deki tanıtım videosu eklendi.  Nedeni basit, Samsun Valiliği de “aman bize kimse dokunmasın” mantığıyla olsa gerek kısa tanıtımda Atatürk’e yer vermedi.

Sayın Vali ve logoyu hazırlayanlara sorum şu: Kurtuluş Savaşını başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basan dedeniz miydi de Atatürk’e yer vermediniz.

“Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner” sözünü sakın unutmayın hesap döndüğünde bugün Atatürk resmini logoyla bile koymayanlar acaba hangi İngiliz sırtlısıyla kaçacaklar Türkiye’den?

19 Mayıs yüzüncü yılı yaklaşırken Mustafa Kemal Atatürk’ün işgal kuvvetleri için söylediği bir sözü geldi aklıma: Geldikleri gibi giderler.

Samsun Valiliği’nin resmi internet sitesinde yer alan çeşitli etkinliklerde Mustafa Kemal’in olmaması tepkilere yol açtı.

Yıllar önce Recep Tayip Erdoğan’ın bir söylemi yüzünden mahkum olması ortalığı karıştırmıştı. İp orada kopmuş, “Baskıcı” olarak adlandırılan dönemin hükümetine millet ateş püskürmeye başlamıştı. Bu tepki AKP’nin kurulmasına, ardından yapılan seçimlerde bu partinin büyük çoğunlukla iş başına getirilmesine yol açmıştı. Yani kısacası başarı AKP’de veya kadrolarında değil, milletin tepkisindeydi.

İş başına bu yolla gelenlerin yapmamaları gerekenlerin başında milletin tepkisi gelmelidir, bundan özellikle çekinmelidirler, çünkü geldikleri gibi gitmeleri bu tepkiye bağlıdır.

 

AÇIKLAMA GERÇEK DEĞİL Mİ?

Samsun'da 31 Mart yerel seçimleri sonrası Canik Belediye Başkanı olan İbrahim Sandıkçı, belediyede kendisinden önceki dönemde, ödenmeyen personel maaşları ile ilgili 'Maaşlar ödendi' açıklaması yapmıştı, ancak Canik Belediyesi'nde halen memur ve işçilerin gecikmiş maaşlarının ödenmediği öğrenildi.

Ya yöneticiler Başkan’ı kandırdı, ya da başkan maaşların ödendiği yolunda gerçekleri açıklamadı. Hatırlanacağı gibi Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı “maaşları ödedik” açıklaması yapmıştı. Hangisi doğru sayın başkan, maaşlar ödendi mi ödenmedi mi?

GÜNÜN SÖZÜ

İtfaiye ile ateş arasında tarafsız kalamam. (Winston Churchill)