bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Futbolcu Balkonda Yetişmez
Yazarlar // 23 Aralık 2020 Çarşamba 15:33

İsmail BAŞARAN

Trabzonspor, Samsunspor, Malatyaspor, Galatasaray, Milli Takım Teknik Direktörlük görevlerinde bulunan Türk futbolunun önemli isimlerinden Özkan Sümer’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Bugünü bu büyük futbol adamına ayırdım. Her ne kadar Özkan Sümer böyle bir yazıya sığdıramayacak kadar büyük bir futbol adamı. Bırakın futbol adamlığını, adamdı adam.

Trabzon’da gazetecilik yaptığım yıllardan beri tanırım kendisini. O dönemlerde THA’da (Türk Haberler Ajansı) çalışıyordum. Yıl 1978 idi sanırım. Trabzonspor Teknik Direktörlüğü sırasında Kulüp Binasına gitmiştim, konuşmamız Trabzonspor’un dışına çıkıvermişti. Binanın önünde bir küçük saha, hemen karşımızda bir apartman vardı.

Türk Futbolunun neden geri gittiğini sormuştu bana, şaşırmıştım, sonra da soruyu ben sormuştum: Neden?

Cevabı basit ancak çok da düşündürücüydü “Çünkü futbolcu balkonda yetişmez, balkonda sadece çiçek saksıları olur” deyivermişti. İşte Özkan Sümer Türk futbolunun yabancılaşacağı gerçeğini o zamanlarda görmüştü. Maalesef haklı da çıktığını gördük, yaşadık ve yaşıyoruz. Balkon meselesini anlamamıştım önce gözlerine “ne demek istiyorsun” dercesine bakmıştım.

Başlatmıştı anlatmaya:
"Eskiden mahalle aralarında boş anlar vardı. Bu alanlarda çocuklar naylondan yapılmış toplarla oynardı, alanlar dar olduğu için çocukların top hâkimiyeti artıyor ve topu kullanma becerileri de yükseliyordu.

Şimdi o alanlar kalmadı mahalle aralarında, çünkü kocaman binalar yapıldı alanlara"
İşte böyle ileri görüşlü bir insandı kendisi. Türk Futbolunun başı sağolsun.

 

GRİP AŞISI BİLE YOK

Türkiye’de Sağlık nasıl yönetiliyor bilen var mı? İnsanlar CORONA hastalığına yoğunlaşmış durumda, çünkü belli yaşın üzerinde yakaladığını öldürüyor, kurtulan çok az oluyor. Aşı henüz gelmedi. Bırakın gelecek olan aşıyı Samsun’da grip aşısı bile bulunamıyor. Dün Sağlık Ocağına gidenler grip aşısı olmadan geri döndüler. Gerekçe basit: Aşı yok.

Sağlık iyi yönetiliyor deniliyor, inanmıyorum. Vatandaşına grip aşısı yapamayan Türkiye’de CORONA aşısı nasıl bulunacak ve yapılacak bilemiyorum. Eskiden biri bizi gözetliyor diyorduk, şimdi onu değiştirip biri bizi kandırıyor mu desek acaba?

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyada herkese yetecek kadar adalet vardır. Ama eşit dağıtılmaz...