bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Fırtına Öncesi Sessizlik
Yazarlar // 31 Ekim 2019 Perşembe 20:19

İsmail BAŞARAN

Cumhuriyet Bayramı sonrasında moral bozmak istemem ancak Türk siyasetini sıkıntılı günlerin beklediğini söylemeden de edemeyeceğim.

İktidarın sınır ötesi harekâtlar sonrasında dış ülkelerle yaptığı görüşmeler ve imzaladığı protokoller Türkiye’nin lehine mi aleyhine mi diye tartışılırken göndüm değiştirmek isteyenlerin sıkıntıları da artıyor.

Özellikle de iktidardaki CUMHUR İttiakı’nın, fazla dillendirilmese de içinde bulunduğu sıkıntı artık su yüzüne sıkıyor.

Çünkü AK Parti’den ayrılanlar partiyi cidden kuruyorlar. Peki, sıkıntı neden kaynaklanıyor ve kartopu gibi büyüyor? Ahmet Davutoğlu yeni parti kuruluş çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu arada Ali Babacan da hız kesmiyor çalışmalarında.

AK Parti’nin tutunduğu tek dal iki partinin birbirini böleceği yolunda. Ancak kazın ayağı hiç de öyle görünmüyor. Davutoğlu'nun kurmaylarından eski vekil Ömer Ünal “Partimizi ilan etmeden bile oy oranımız yüzde 13 civarında" iddiasında bulunuyor. Kısaca Meclis’teyiz demeye getiriyor. Ünal, Ali Babacan için de "Görüşmelerimiz devam ediyor. Abdullah Gül ve Ali Babacan parti kurarsa yollarımız bir yerde kesişir" diyor.

Bu çalışmalar AK Parti tarafından da mercekle değil de artık büyüteçle izleniyor. Çünkü en önce tırpan herhalde AK Parti’ye vurulacak. Ancak bu partilerin kurulmasına izin verilecek mi, bir KHK ile kuruluşlar engellenecek mi? Tartışılan bir başka konu da işte bu. Kasım ayı herhalde Türk siyasetinde yeni kapıların açılmasına şahit olacak.

Bu iki parti veya birisi kurulursa Samsun’da ne olacak?

Partilerden hangisi kurulursa kurulsun alacakları oy AK Parti’den olacak elbet, bu da Hükümet’in uykularını kaçıracak. Öyle ya TBMM’deki üstünlük büyük olasılıkla gidecek, muhalefet bir dolu kararın çıkmasını ya engelleyecek ya da erken seçime gidilmesi tartışılmaya başlanacak.

Gelelim AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her gördüğü yerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile samimi pozlar vermesi acaba ne anlama geliyor sorusunun yanıtını bulmaya. Acaba MİLLET İttifakı bölünecek ve İYİ Parti ile AK Parti, MHP ve İYİ Parti yeni bir ittifak mı kuracak? Bu konularda MİLLET İttifakı’ndan ses yükselmemesi fırtına öncesi sessizliğine benziyor.

Peki bu iki parti kurulursa Samsun’daki siyasetin de bölünmesine neden olacak mı diye herhalde sormaya gerek kalmayacak. Bekleyip gireceğiz kimler AK Parti’de kalacak kimler gidecek?

Yeniden aday gösterilmeyen yöneticilere rağbet olacak mı, nur eskilere mi yenilere mi yağacak?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Okurken yalnızca yazarın düşüncelerini dikkate almakla kalmayın, kendinizin ne düşündüğünü de tartın. (Kleinbaum)