bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Fındık Üreticisi Yine Hüsranda
Yazarlar // 11 Ağustos 2022 Perşembe 16:13

İsmail BAŞARAN

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu bir yazılı açıklama yapıp, 54 lira olarak belirlenen fındık alım fiyatı konusunda iktidarı eleştirdi.  54 lira olarak İktidar tarafından açıklanan fiyatlar aslına bakılırsa gerçekten hayal ürünü oldu. Samsun ve Ordu, Giresun’un her tarafında hatta Trabzon ve doğusunda fındık üreticisi burnundan soluyor.

Her ne kadar üretici, fiyatları açıklayan Karadeniz Uşağı Erdoğan deyip duruyorsa ve de ses çıkarmak istemiyorsa da açıklanan fiyatın üretici açısından tam bir hayal kırıklığı olduğunu söyleyip duruyor. Üreticiler fiyatlar konusunda İktidarın “Emek Hırsızlığı” yaptığını da iddia ediyorlar.

Fındık üreticilerinin bir bölümünün ise artık bu iktidarın gitmesi gerektiği söylentileri de ortalıkta dolanıyor. Samsun’un Çarşamba ilçesi bölgesinde, Terme çevresinde fındık üreticileri homurdanıyor. Bu durum İktidarı da tedirgin etmiyor değil.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da üreticilerin yanında olduklarını ve fiyatların yeniden düzenlenmesi için çalışacaklarını vurguluyor.

Fındık fiyatı geçen yıla göre çok ucuz oldu. Bu da üreticinin moralini bozdu. Üreticinin moralinin bozulması da İktidarı zora sokarken muhalefetin özellikle de CHP kanadının söylemlerini sertleştirmesine yol açıyor. CHP’nin fındık fiyatındaki söylem sertleştirmesinin sandığa da yansıması durumunda seçimin zora gireceği yolunda bugünden öylem artmalarına yol açtığı fısıldanıyor. Bunun sonunda da hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimleri iktidar için zorlaşırken muhalefet işini kolaylaştıracağa benziyor.

Her ne kadar bölgedeki AK Parti Trollerinin yoğun çalıştıkları izleniyor ve sosyal medyada durumu lehlerine çevirmek istiyorlarsa da sonuç hiç de iç açıcı değil. AK Parti öncesinde fındık alım satımı yapan tüccarların bazılarının önceki yıllardan daha zor olduğunu söylemeleri üzüyor. Yani hem alıcı hem de satıcı zor durumda bulunuyor.

Bu ne demek anlıyorsunuz değil mi, üretici ve alıcının zorluğu sandığa yansırsa zorda kalacak olan da iktidar olacaktır. İktidar zora girerse üreticiyi kendi saflarına çekmek de muhalefetin, üreticinin yanında hangi ölçüde durabileceğine bağlı. Karadeniz’de çay ve fındık üreticileri sonucu bu kez belirleyecekler.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Eğer güneşi gözden kaçırdım diye gözyaşı dökersen, yıldızları da gözden kaçırırsın. (Tagore)