bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Fetö Soruşturması Iş Dünyasını Sarstı
Yazarlar // 10 Ağustos 2016 Çarşamba 00:00

Ragıp GÖKER

Önceki gün, Samsun’da 13 İşadamı, FETÖ üyesi olmak suçlamasıyla hapse atılırken, onlar için kara bir gündü belki ama aynı gün, İSO’nun ikinci 500 büyük firma arasında giren altı işadamımız için gurur günüydü.
Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz.
Ortalık toz duman.
Samsun’da yaklaşık bin 200 dolayında kişi örgütle bağlantısı olduğu iddiasıyla görevinden uzaklaştırılırken, FETÖ bağlantıları araştırılmaya başlayınca, peşi sıra gelen tutuklama haberleri, iş dünyasında çok kişinin tedirgin olmasına neden oldu. .
Samsun’da Ticaret ve Sanayi Odasının Meclis Başkanı, seçilmesine yardımcı olduğu Yönetim Kurulu Başkanı tarafından FETÖ’cü olmakla suçlanıyor.
Valilik tarafından da firarda olduğu açıklanan, meclis başkanının istifası isteniyor.
FETÖ soruşturmaları, ortaklıkları etkilediği gibi, arkadaşlıkların da bozulmasına neden oluyor.
Misal, şimdi araları açılan TSO’nun Yönetim Kurulu Başkanıyla, Meclis Başkanı bir ay öncesine kadar çok iyi arkadaştı.
Zor bir dönemden geçiyoruz ama bu günler de geçecek elbet.
Gün olacak ve yeniden normalleşeceğiz.
Önceki gün gazetelerin haber merkezlerine gözaltına alınan 31 işadamından 13’ünün tutuklandığı haberinin düştüğü sıralarda, STSO tarafından, İstanbul Sanayi Odasının her yıl açıkladığı ikinci 500 büyük firma arasına, Samsun’dan altı firmanın girdiği haberi servis ediliyordu.
İSO, her yıl, satış rakamlarına göre önce Nisan, Mayıs aylarında 500 büyük sanayi kuruluşunu açıklarken, Temmuz veya Ağustos ayarında da ikinci 500 firmayı açıklar.
Samsun’un daha önce açıklanan ilk 500’de de firmaları vardı, önceki açıklanan ikinci 500’de de firmaları var.
Merkezi İstanbul Sefaköy’de ki bir firmaya ait Vezirköprü Orman ürünleri, geçen yılda ikinci 500 arasındaydı ama sürekli yükselen bu firma, ilk 500 arasına girmeye yaklaşmış nerdeyse.
Samsun sermayesine ait olmamasına rağmen Vezirköprü ORÜS’le de gurur duyarız. Erçallar da Ordu sermayelidir ama Adeka, Elif Fındık, Sampa firmaları, öz be öz Samsun sermayelidir.
Yeşliyurt Demir Çelik’i de ilk 500 arasında sokmayı Başaran Cemal Yeşilyurt’un bir başka firması olan Yeşilyurt Elektrik de ikinci 500 arasına girmeyi başarmış.
Türkiye’nin bin büyük firması arasında iki işletmesi bulunan Yeşilyurt ailesini de, 70’li yılların son çeyreğinden itibaren Samsun’da faaliyet gösterdiği için Samsun sermayesinden sayarım.
FETÖ, yıllar boyunca ordu ve yargı içersinde yuvalanarak devleti ele geçirmeye çalışmış ama bu örgüt, güçlenirken iş dünyasından da büyük destek görmüş.
Bu nedenle iş dünyasındaki soruşturma nereye ve kimlere kadar uzanacak bilmemekle birlikte iş dünyasındaki tedirginliğin her geçen gün artığını tahmin ediyorum.
Bu durum umarım üretimi etkilemez.