bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Fedakarlık Vatandaştan
Yazarlar // 24 Eylül 2018 Pazartesi 20:49

İsmail BAŞARAN

FEDAKÂRLIK VATANDAŞTAN

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Gümüşhane Dernekleri Federasyonu'na bağlı Gümüşhaneliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programda konuştu. Milletvekili Köktaş, "Dün darbelerle, bugün ekonomiyle bizleri bölmeye, yıkmaya çalışanlara karşı, Allah’ın izni, bu milletimizin desteği, fedakârlığı, yöneticilerimizin basiretiyle yine galip geleceğiz. Bu güçlüklerden de daha da güçlü çıkacağız" dedi.

Haberi okuyunca “Allah’ın izni, bu milletimizin desteği, fedakârlığı” cümlesine takıldım.

Hep milletin fedakârlığı ve desteği önü sürülüyor. Ne hikmetse sadece milletten isteniyor. AK Parti milletvekilleri ve yöneticileri, Ülkeyi yönetenler neden bu fedakârlığı yapmıyor.

Vatandaşı yerli ürüne muhtaç bırakanlar, yabancı ürünü de alacak güçlerini ellerinden alanlar neden yapmıyor fedakârlıkları.

Birileri, saraylarda oturacak, binlerce dolarlık çantalar taşıyacak bunlar hep 40 elli bin liralık maaşla yapılabilecek, fedakârlık da milletten istenecek.

Geçin artık bunları, artık Allah, Din İmanla, milleti kandıramazsınız.

Çünkü artık milletin karnı bu söylemlere tok.

Bugün İktidarın yanında görünenlerin büyük bölümünün, yani nemalanmayanların için için homurdanmakta olduğuna benim gibi birçok insan da tanık oluyor.

Türkiye’de her zaman “Bu düzen değişmeli” deniliyor da arkasına geçilenler neden hep vatandaş oluyor? Cumhuriyet Döneminden Tek Parti iktidarına ve Başkanlık Sistemine geçtik. Geçtik de ne oldu?

Yine vatandaş tasarrufa çağırılıyor.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde bankalarda dolarları ve avroları bulunanlardan neden istenmiyor bu paraları. Neden paralarınızı Türkiye’ye getirin denmiyor da hep milletin yastığının altına göz dikiliyor?

İktidar şunu unutmaları, artık milletin başının altındaki yastık da gitti, haliyle yastığın altında bir toplu iğne bile kalmadı.

 

ASGARİ ÜCRET

Vatandaşın geçim sıkıntısı arttıkça her dönem bu asgari ücret gündeme geliyor, geliyor da ne oluyor, çalışanın hakkı veriliyor mu?

Nerde…

Asgari üret yine gündemde. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “Esnaf can suyu, işveren nefes kredisi istiyor. 6 milyon asgari ücretli 1603 lira asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Aralık ayındaki pazarlık 2 bin lira üzerinden başlasın” dedi.

İsteyenin yüzü bir karda vermeyeninki iki kara derler.

İmam maaşının dört bin liranın üzerinde olan Türkiye’de asgari ücretliye bakalım ne kadar zam verilecek?

Gün sekiz saat çalışan ve asgari ücret alan işçiye, günde bir buçuk saat bile çalışmayan imamın maaşı kadar maaş ödenmeyen Türkiye’de demek ki, üretilen mallar değil, din ve iman satılıyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanların en çok inandıkları şeyler, en az anladıklarıdır. Montaigne