bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Evinizde Kaç Kişi Oturuyor?
Yazarlar // 14 Ocak 2019 Pazartesi 17:35

İsmail BAŞARAN

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), mahalli idareler seçimi için askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askı listeleri 17 Ocak Perşembe günü saat 17.00'ye kadar askıda kalacak.
Bu ne demek şimdi?
Vatandaşlık görevinizi yapın diyor devlet. Kimse bilginiz dışında evinizde kalıyor gösterilmesin diyor. Özellikle de büyük kentlerde ve doğu ve güneydoğu illerindeki, ilçelerinde bir eve yüksek sayıda seçmen kaydedildiği iddiaları var.
Bu iddialardan yola çıkarak bugün ilk işim mahalle muhtarımıza gidip bizim evde kaç tane seçmen olduğunu öğrenmek olacak bakarsınız birkaç aile evimize yerleşik gösterilmiş olabilir.
Türkiye’nin demokrasiyle yönetilmesini isteyenler seçim günü de sandıklarına sahip çıkmalıdır, sandığa sahip çıkmanın yolu seçmen listesine sahip çıkmaktan geçmektedir.

BİR ZAMANLAR TÜRK YARGISI
Unutanlara bir olayı hatırlatarak başlayalım. Bir zamanlar CHP Aydın Belediyesine Başkan Adayı olan Hüseyin Aksu, bir propaganda konuşmasında halka 'Beni seçerseniz hepinizi işe alacağım, fabrikalar yapacağım işsizlik sona erecek" demişti. Hüseyin Aksu ayrıca Seçmenlerine iş başvuru formu dağıtmıştı. Seçimi AKP'den İlhami Ortekin kazanınca işler değişmişti. Seçimi kazanan AK Parti’li İlhami Ortekin, karşı rakibi Hüseyin Aksu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu, Açılan dava sonucu ise, Aksu’nun iş vaadi ile seçmenden haksız oy temin etmek suçundan 10 ay hapis 5 bin lira para cezasına çarptırılması şeklindeydi.
Samsun’da seçime gidiliyor, seçmenlerin beş yıl önce kendilerine verilen vaatlerin yerine getirip sorgulaması gerekmiyor mu?
Eğer verdikleri sözleri yerine getirmeyen belediye başkanları varsa cezaya çarptırılması olabilir mi acaba?
Samsun’da olmaz böyle bir iş çünkü belediyelerin hepsi AK Parti’li.
Ya başka bir parti kazanırsa seçimi? Yargı böyle bir karar verebilir mi acaba?

BOZDURUP BAZDURUP HARCAYIN
Emekli maaşlarına 3 Ocak'ta açıklanan enflasyon rakamları ile birlikte yüzde 10.19 oranında zam yapılacağı belli olmuştu.
Sosyal Güvenlik Kurumu, zam oranlarına göre yeni maaşları hesapladı. En düşük emekli aylığı yüzde 10.19'luk Ocak zammı ile birlikte bin 125 lira 48 kuruşa ulaştı. Emekliler, önümüzdeki haftadan itibaren yeni maaşlarını almaya başlayacak.
Hadi gözünüz aydın emekliler, sizi yönetenlerin maaşlarına yapılan zamları hatırlayın da kendi maaşlarınıza yapılan zamları görünce sevinir misiniz yoksa üzülür müsünüz kendiniz karar verin.
Sevinirseniz de bozdurup harcarsınız.
Bir de maaşları hatırlayalım ne dersiniz?
Asgari ücret 2020, Açlık sınırı 2.164 lira, açlık sınırı 6.252 lira, milletvekili maaşı 21 bin lira, Cumhurbaşkanı maaşı 74.500.
Para dediğin ne ki, el kiri yesin millet.

GÜNÜN SÖZÜ
Aklın başına gelince, sakın pişman olacağın bir iş yapma.  Mevlana