bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Estetiğinizi Seveyim
Yazarlar // 25 Mayıs 2021 Salı 17:00

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediyesi işi gücü bırakmış, vatandaşa yardımı gözardı etmiş estetikle uğraşıyor. Çiftlik Caddesi bitmeden şimdi de Mecidiye başladı ve sürüyor.  Neden bu kadar boş harcamalar ve para saçmalar.

Millet kuru soğana muhtaç bırakmışken, Türkiye üretimden kaçıp tüketim toplumu yapılmışken buna şimdi Samsun Büyükşehir Belediyesi de ortak oldu. Yapılan yanlışı kimse de dile getirmediği gibi ortak olanlar da var. Büyükşehir Belediyesi’nin Meclisi’nde muhalefet partilerinin üyelerinin de maalesef sesleri yükselmiyor. Böylece muhalefet de yanlışlara ortak oluyor.

Yanlış yoldan çıkmanın yolu da vardır. Bunlardan ilki Başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in ve AK Parti ile MHP’mi Meclis üyelerinin halkın isteklerini yerinde inceleyip çözüme kavuşturmalarıdır. Eğer bunları yapmıyorlar ve sadece Başkan tarafından dayatılanlara evet diyorlarsa yanlış yapıyorlardır. Haliyle yapılan yanlışlar da bu üyeler seçim zamanı gelip sahaya çıktıklarında karşılarına gelecektir.

Gelelim şimdi şu estetiklerin Samsun halkının cebinden götürdüğü paracıklara. Belediye, vatandaştan vergileri alıyor hem de kimsenin gözünün yaşına bakmadan yapıyor bu işi. Sözüm ona Türkiye'yi ve de Samsun’u bir de israf haramdır diyenler yönetiyorlar. Acaba yaptıklarının israf olduğundan haberler mi yok, millet açlıkla boğuşurken eldeki parayı süs için harcayanlar, yatacak yerleri olup olmadığını düşünüyorlar mı?

USTA UYARDI

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta "Akaryakıtta gördüğümüz bu artışların bundan sonra da görmek kaçınılmaz olacaktır dedi.

Usta şeytanın aklına su kaçırdı adeta. Akaryakıt zammından sonra büyük ihtimalle doğalgaz ve elektrikte zamlar göreceğiz. Akaryakıt fiyat artışının dolaylı etkilerini de göreceğiz. Dolayısıyla millet bir kez daha acı reçete ile tanışmış oldu. Ülkeyi yönetemeyen iktidar, zam yağmurunu sürdürecektir "dedi.

Bu söylemlerin altına imza bırakmak gerekir, bugüne kadar böyle yapıldı çünkü. Hep zam, zam, hiç yardım yok. Yıllardır Türkiye’de hiçbir şey değişmiyor. İktidarlar hep “alma ağacında” oluyorlar, ancak vatandaşa gelince bütçe deyip geçiyorlar.

O kadar milletvekili, Cumhurbaşkanı ve danışmanları, bakanlar var. Ödenekleri ve maaşları var. Ülkenin ve insanlarımızın bu dar zamanlarında maaşlarının ötelenmesini bırakın indirim yapılmasını isteyene rastladınız mı, rastlayamazsınız. 

BELEDİYELER VERGİLERİ ÖTELEMELİ

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken Türkiye’de 415 meslek dalı olduğuna dikkat çektikten sonra iki milyon esnafın darda olduğunu ifade etti ve 14 aydan beri kapalı olan işletmelerin açılmasını istedi. Bu istek esnaflar arasında olumlu karşılandı da İktidar pek de yanaşmadı isteğe. Nedeni basit salgının önlenmesini geciktirecekmiş.

Bazı işyerleri açıldı tamam, anladık bunu da vatandaşta alışveriş yapacak para mı kaldı? İktidar kime yardımda bulundu veya yardımda bulundu mu? Esnafa sadece kredi vermekle yetindiler. Oysa esnafa alınmamak üzere yardım yapmaları gerekiyordu, onu yapmadılar, para olmadığı için yapamadılar belki de. Türkiye'nin içinde bulunduğu hesapsız plansız yapılan yatırımların sonucu olarak pandemi sağlık olarak da meddi olarak da garibanı vurdu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri bu süre zarfında esnafın ne kadar yanında olabildiler?

Örneğin şimdi vergi ayları geldi, vatandaşlar belediyelere olan vergilerini ödeyebilecekler mi, bunu soran bile yok.  Belediyeler vergileri ötelemek için girişimde bulunuyorlar mı, vatandaşa böyle bir kolaylık sağlayacaklar mı? Vatandaş belediyelerden böyle bir kolaylık istiyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Hayatınızda denge sorunu varsa etrafınıza bakın. Muhtemelen birini yanlış bir yere koymuşsunuzdur.