bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
ESNAFA YARDIM
Yazarlar // 24 Mayıs 2021 Pazartesi 11:51

İsmail BAŞARAN

Cuma günü esnafla biraz dertleşmek istedim. İlk durağım bir çay ocağı oldu. Ben çayımı yudumlarken yandaki çay ocağının işletmecisi de geldi. Hazır ikisini bir arada bulmuşken sordum:

Hükümet sizlere maddi yardım yaptı mı? Çay ocağı işletmecileri şaşırdı ve bu kez onlar sordu: Hükümet çay ocağı işletmecilerine parasal yardım mı yapıyor? Şaşırıverdim, çünkü Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yardım paketi açıklamış ve küçük esnafa yardımda bulunduklarını dile getirmişti. Bazılarına bir lira bazılarına ikibin lira bazılarına da daha çok yardım yaptıklarını ve paraların hesaplarına yattığını söylemişti hafta içinde.

Her iki esnaf da sözleşmiş gibi aynı anda cevap vermişlerdi soruma: Hayır, bize pandemi başladı başlayalı kimse yardımda bulunmadı.

Bu yan9ıtlardan sonra Koca Cumhurbaşkanı yalan söyleyecek değil ya diye esnaf arkadaşlara içerledim. Ancak almamışlardı yardımı ve hesaplarına bile yatırılmamıştı paralar. Yani kısaca esnafların bazılarına pandemi sırasındaki yardımlar ulaşmamıştı. Ulaşsa da bin liralık yardımlar ne işlerine yarayacaktı, orası da meçhul ya.

İktidar yardım yapıldı diyor ancak vatandaşa yansıyan sadece zamlar oluyor. Hem de ne zam. Çünkü petrol fiyatlarına yapılan zamlar iğneden ipliğe her ürünün zamlanması demektir.

Kısacası iktidardan birilerinin TV kanallarına çıkıp söylediklerinin büyük bölümünün vatandaşı uyutmak için söylediği sözler olarak kaldığı gerçeğidir. Bizlerden, yani vatandaştan daha maaşlarımız elimize geçmeden alınan vergiler, marketten veya bakkaldan aldığımız ürünleri daha yemeden ödediğimiz KDV ve ÖTV’leri hesaplayamadan cebimizden çıkıyor ve bu paraların nerelere gittikleri bile belli olmuyor çünkü iktidar hiçbir hesabı vatandaşa vermiyor.

Samsun’da vatandaş vergilerle uğraşırken İlkadım Belediyesi’nden de bir acı haber geldi. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 2021 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksit ödemeleri ile 7256 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 3. taksit ödemeleri ve 7143 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan borçların ise 17. taksit ödemelerinin 31 Mayıs 2021 Pazartesi günü sona ereceğini hatırlatarak doğabilecek mağduriyetlere karşı vatandaşları uyardı. Kısacası Sayın Demirtaş, “ben uyarayım da sonrasında başınıza geleceklerden mesul olmayayım” demeye getirdi.

 

SAĞLAM ÜZÜLMÜŞ!

Samsunspor kendi evinde bile takımları yenemez duruma getirildi son zamanlarda. Bunun da faturasını şirket ödese de taraflar ve bir şehir fatura ödemekten geri kalmadı.

Sağlam karşılaşma sonrası açıklamasında “Çok üzüldük. Ahlaksızlık yapmadık. Sadece bir yarışta mücadele verdik ve olmadı. Söylenen sözler, yapılan hakaretler maalesef bizi derinden yaraladı. Çok üzgün ve hayal kırıklığı içerisindeyiz. Bundan sonrası ile alakalı da çok fazla seçeneğimiz yok hayata devam edeceğiz”  dedi.

Ertuğrul Sağlam’ın bundan sonrası için yapması gereken bir tek konu var: O da istifa etmek ve önümüzdeki sezon için Samsunspor yönetimini rahatlatmaktır. Merak ettiğim konu ise şudur: Yüksel Yıldırım, işinde başarılı bir iş adamıdır. Mutlaka bu durumu değerlendirecek ve hesabı birine kesecektir. Bu takım kurulurken futbolcular kimler tarafından alınmıştır, bir kurul oluşturulmuş mudur ve bu kurulda kimler vardır? Kısacası birilerinden bu sezonun hesabı sorulmalıdır ve sorulacaktır da. Önemli olan Samsunspor’un önümüzdeki sezon için aynı hatalara düşmemesidir.

Ertuğrul Sağlam karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada “Üzüldüğünü” söylemiş. Ya bir şehrin insanlarını hangi ölçüde üzdüğünü biliyor mu kendisi?

Bir de işin siyasi ayağına bakalım.

Koca bir sezonda Samsun Milletvekillerinden kimler takımın yanında yer almıştır? Sadece muhalefet milletvekilleri... Peki, İktidar milletvekilleri Samsunspor’da neden bu kadar uzak kalmışlardır. Bütün mesele Samsunspor formasındaki Atatürk amblemimidir, bu nedenle mi korkulmuştur Samsunspor’dan?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Olgun bir adamı dost edinmek isterseniz, eleştirin; Basit bir adamı dost edinmek isterseniz, methedin. (Sadi-i Şirazi)