bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Esnaf Destek Bekliyor
Yazarlar // 27 Ocak 2021 Çarşamba 19:04

İsmail BAŞARAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan borçların ödeneceği müjdesi verdi ancak bu borçların nasıl ödenebileceğini söylemedi. Esnaflar da artık dertlerini anlatabilmek için sokaklara çıkmaya başladı. Samsun’daki bazı esnaflar da Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Kara, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler'e, “esnafın sorunlarını dinlemediği ve dile getirmediği için” sert tepki gösterdi.

Esnaflar dertlerini dile getirirken “Artık yeter bıçak kemiğe dayandı” diyorlar. Bu cümlenin altında Eyüp Güler’e “aba altından sopa göstermek” yatıyor herhalde. Bu da demek ki bundan sonra yapılacak ilk seçimlerde SOSEB başkanını değiştirecek.

Esnaflar Samsun’da dertli dedik ya, diğer bazı illerdeki belediyeler gibi Samsun’da da esnafın belediyeler tarafından desteklenmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Sağlık nedeniyle günde en az on bin atan birisi olarak birçok kafenin veya çay ocağının önünden geçen birisiyim. Masalar ve sandalyeler içerde yığılmış üst üste.

Sadece çay ocakları kafeler mi zorda, esnafın büyük bölümü aynı zorluğu yaşıyor. Sokağa çıkma yasaklarının artması, özellikle yaşı ilerlemiş yurttaşların evlerine hapsedilmesi esnafın gelirlerini çok belirgin bir şekilde düşürüyor.

Esnaf böyle dardayken Samsun Büyükşehir Belediyesi yıkmaya kazmaya ve vatandaşın vergilerini hizmet yapıyorum adı altında har vurup harman savuruyor. Böyle bir tutum içindeki belediye önümüzdeki seçimde halkın karşısına nasıl çıkacak acaba? Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in seçim öncesi esnafları gezerken görüyordum. Aynı bölgelerde esnaflara “Başkan Demir gelip derdinizi dinliyor mu?” diye sorduğumda “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı kim?” sorusuyla karşılaşıyorum. Bu ne demek biliyor musunuz?  Esnaf “Mustafa Demir’in halkın arasında gezmeye utandığını, verdiği sözleri yerine getiremediğini” anlatmaya çalışıyor.

Samsun’da esnaf şimdi Vali Zülküf Dağlı’ya gözlerini çevirmiş durumda. Belediyenin yapamadığını Valiliğin yapmasını istiyor. Kafelerin kapalı olması konusunda biraz daha esnek davranılmasını istiyorlar.

 

AŞI SIRASI BEKLEYENLER

Aşı konusu Türkiye’de bir bilinmez duruma geldi. Kim ne zaman aşı olacak, Samsun’a yeterli miktarda aşı geldi mi? Eğer gelmediyse neden gelmedi, eğer geldiyse ben 65 yaş üstü bir vatandaş olarak ne zaman aşı olabileceğim Samsun’da? Bu soruyu gerçekten merak ediyorum. Merak ettiğim bir başka konu da Samsun’da üst düzey bürokratların aşı olup olmadığıdır. Eğer aşı olmuşlarsa yaşları kaç, yaşı ileri olanların aşıları onlara vuruldu mu?

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü bu sorulara yanıt vermelidir, çünkü bu aşılama konusun suyunun çıktığı ve bazı kişilerin sırası gelmeden aşılandığı söyleniyor. En tehlikelisi de bu söylentilerin gittikçe artmasıdır. Eğer Samsun’da Sağlık Müdürlüğü bir açıklama yapmazsa bu söylentiler daha da artacaktır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Oyun bittiğinde Şah ve Piyon aynı kutuya girer. (İtalyan atasözü)