bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ertuğrul Sağlam Asıl Suçlu
Yazarlar // 22 Mart 2021 Pazartesi 05:26

İsmail BAŞARAN

Samsunspor şampiyonluk yarışında kendi evinde aldığı yenilgiyle geriye düştü. Eline geçen fırsatı değerlendiremedi. Şimdi hem yönetim hem de taraftar günah keçisi arayacak. Bu günah keçisi yada keçileri futbolcular mı yoksa Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam mı?

Veya futbolculara yüksek riskteki bu karşılaşmaya mental, kondisyon ve psikolojik olarak hazırlamayan teknik ve sağlık kadrosu mu? Pazar günü oynanan karşılaşmanın en az suçlusu futbolculardır. Asıl suçlu saha kenarında ellerini kavuşturmuş bekleyen Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’dır. Sağlam  bu yenilgiyi futbolcuların üzerine atamaz, çünkü bir savaşta yenilen askerler değil savaşı  planını yapamayan askerleri iyi eğitemeyen komutandır. Samsun’da oynanan karşılaşmanın taraflarından birisi Samsunspor’unda komutanı Ertuğrul Sağlamdır.

ErtuğruL Sağlam şimdi boşuna futbolcuları yönetimin ve taraftarın önüne atmamalı ve yenilgiyi yerinde ve zamanında yapmadığı değişikler ve de futbolcuların bu karşılaşmaya psikolojik olarak hazır olmadıklarından kendinde aramalıdır.

Bu karşılaşmanın böyle başlayacağı ve de böyle biteceği hafta içinden belliydi. Çünkü Samsunspor’da hafta içinde öncelikli konu  sahada oynanacak olan karşılaşma değil futbolculara verilen para cezaları ve affedilmesiydi. Siz bir cezayı affederseniz yönetim olarak iki bir iş yapmış olmasını, verdiğiniz cezanın hatalı olduğunu kabul etmiş duruma düşersiniz.

Önemli olan bundan sonra Samsunspor'un ne yaptığıdır. Kırmızı Beyaz Siyah takım yöneticileri ve teknik heyeti son iki karşılaşmada dört futbolcunun neden kırmızı kart gördüğünü sorgulamalıdır.

Samsunspor'da Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın futbolculardaki bu psikolojik ve kondisyon olarak düşüşün nedenlerini sorgulamalıdır. Sorgulama yönetimin de Ertuğrul Sağlam’daki kadro kurma ve takım çalıştırma konusundaki hataları tartışılmalıdır.

Dere geçerken at değiştirilmez derler, buradan Sağlam Değiştirilmeli gibi bir sonuç çıkarmayın da Sağlam’ın da Başkan Yıldırım tarafından sorgu odasına alınmasının artık şart ve bunun da zamanının geçmekte olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.

 

SAMSUN LİDER

Samsun başta olmak üzere Karadeniz orta ve doğu Karadeniz bölgesinin genelinde yaşanan coronavirüs vaka artışları geçen haftada da devam etti. Samsun maalesef sadece artışta değil liderlikte de birinciliği kimseye kaptırmadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülke haritası üzerinde 100.000’de vaka oranlarını açıklarken Samsun’da vaka sayısı son bir haftada 100.000’de 508.97'e yükseldiğini belirtti.

Neden Samsun bu konuda birinciliği bırakmıyor? Samsun'da günlük ortalama 986 pozitif vaka oldu. Peki ne yapmak gerekir? Aşılama mı yavaş ilerliyor, aşılama konusunda andevu mu verilmiyor? Geçen hafta içinde ikinci doz aşımı oldum ancak hastanede kalabalık yoktu, öyle denildiği gibi yığılma da görmedim. Peki Samsun neden lider durumda acaba?

Yeterli aşı mı yok, Sağlık Bakanlığı yeterli aşıyı mı göndermiyor?

 

GÜNÜN SÖZÜ

İnsana: "Kendini bil!" denilmesi, yalnız gururunu kırmak için değil, değerini de bildirmek içindir. Cicero