bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ermenistan ile İlişkiler
Yazarlar // 20 Aralık 2021 Pazartesi 09:22

İsmail BAŞARAN

Hani tüm dünya kamuoyunu bazı zırvalarla ayağa kaldıranlar var ya, hani her fırsatta Türkiye’yi karalamak adına yapmadıklarını bırakmayan bazı sözde aydınlar var ya işte onlara bu satırlar.

Hani “Türkiye’de bir milyon Ermeni öldürüldü” diyenler vardı y işin böyle olmadığını ortaya koyan bir belge var. Ovanes Kaçaznuni Ermenistan’ın ilk başbakanıdır. 1923 Parti Konferansına sunduğu raporunda “Taşnak Partisi’nin yapacağı bir şey yok” demektedir. Kaynak Yayınları’nın “Ermeni Belgeleriyle Ermeni Soykırımı Yalanı” adıyla yayınlanan kitapta neler var neler.

Kitap öyle kocaman kocaman değil, küçücük bir araştırma kitabı işte. Kitapta yer alan iddiaya göre bu rapor Ermenistan’da yasaklanmış. Avrupa kütüphanelerinde ise adı var kendisine ise rastlanmıyormuş. Çeşitli dillerde yayınlanan rapor toplatılmış sızın anlayacağınız.

Rapor Moskova’daki Lenin Kütüphanesi’nde bulunuyormuş.

Rapora konu kitabın 8. ve 9. sayfalarında Taşnak Hükümeti’nin ilk başbakanının saptamalarına yer veriliyor.

Aynen şöyle:

-Gönüllü silahlı birliklerin oluşturulması hataydı. Kayıtsız şartsız Rusya’ya bağlanmışlardı. Türklerden yana olan güç dengesini hesaba katmamışlardı. Tehcir kararı amacına uygundu. Türkiye savunma içgüdüsüyle hareket etmişti. İngiliz işgali Taşnakların umutlarını yeniden kabartmıştı. Ermenistan’da Taşnak diktatörlüğü kurmuşlardı. Müslüman nüfusu katletmişlerdi. Ermeni terör eylemleri Batı kamuoyunu kazanmaya yönelikti. Taşnak yönetimi dışında suçlu aranmamalıydı…
Kitabın 17. sayfasında ise şöyle denilmektedir: 1938 yılında SSCB Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü’nün yayın organı İstroriçeskie Zapiski dergisinin 2. sayısında yayımladığı Taşnak Raporu ise tüyler ürperticidir. Taşnak subayı 1920 yılında Beyazıt Vaaram bölgesinden yazdığı raporunda yapılan uygulamaları öve öve hikâye etmektedir: “Basar, Geçar’daki Türk nüfusu ayırt etmeden imha ettim. Bazen kurşunlara yazık olmasın dersin ya. Bu köpeklere karşı en etkili yol, çarpışmadan sonra sağ kalanları toplayıp kuyuların içine tıkmak ve bir daha dünyada bulunmamaları için yukarıdan ağır kayalarla ezmek. Bütün erkekleri, kadınları ve çocukları topladım, benim tarafımdan atıldıkları kuyuların içinde kayalarla ezerek hepsinin hayatına son verdim.” Rapor uzayıp gidiyor…
Peki, bu rapor Türkiye’de bu güne kadar değerlendirildi mi? Türkiye’yi Ermenistan meselesi nedeniyle önce kendi kafasında ardından da söylediklerinde ve yazdıklarında mahkûm edenler, bu raporu gördüler ve değerlendirdiler mi? Kulaktan doldurulma bilgilerle söylenenler yazılanlar belge olarak yıllar sonra milletlerin karşısına çıkıyor.
Beni asıl üzen asılsız söylemlerin yer aldığı haber ve yorumların yüz yıl sonra Türk Milleti’nin karşısına belge olarak çıkacak olmasıdır…
Şimdi iktidar Ermenistan ile dostluk köprüleri kurmakta kararlı gibi görünüyor. Kurulmalıdır da ancak istek bizden değil Ermenistan’dan gelmelidir, bize yapılanları iktidar değerlendirmeli ve ardından bir karar vermelidir. Unutulmaması gereken bir konu da eski dosttan düşman olmayacağı eski düşmandan da dost olmayacağıdır. 
İktidar Ermenistan ile aralarındaki buzları eritmelidir, doğrudur. Ancak buzlar eritilirken, eridikten sonra oluşacak sel suları Türkiye’yi basmasın, önemli olan bu.

SAMSUN’DA DURUM NASIL?
4-10 Aralık arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 9 kent şöyle: Edirne, Artvin, Tekirdağ, Ordu, Trabzon, Kırklareli, Yozgat, Rize, Isparta. 
Dr. Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Samsun’daki durumu bu listeye almamış, peki durum Samsun’da nasıl? Aşılanma durma noktasında, insanlar evlerinden çıktıklarında ne maskeleri var ne de sosyal mesafeye dikkat ediliyordu. Eskiten marketlere gidişlerde sayı kontrol ediliyordu şimdi vatandaş elini kolunu sallayarak giriyor. 
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ilin tamamında aşılama oranını ve hastalığın bulaşma durumunu açıklamaktan çekiniyor mu? Eğer rakamlar açıklanmazsa oluşabilecek salgından kim sorumlu tutulacaktır. Samsun Sağlık İl Müdürlüğü gerçek rakamları açıklamalı, sadece işi aşılamaya bırakmamalı ve marketlere AVM’lere giriş çıkışlarda daha duyarlı hareket edilmelidir. Nedeni basit çünkü Samsun Sağlık İl Müdürlüğü'nün yakın zamanda yaptığı açıklamada aşılama oranının 5 ilçede günlük 30 doza kadar düştüğünü duyurmuştu. Samsun aşılama oranında Karadeniz’de bulunan 18 il arasında 9. sırada yer aldı. Oysa Samsun kültür ve okuma açısından Karadeniz Bölgesinin önemli illerinden birisidir. Aşılamada gecikmek vatandaştan mı yoksa Sağlık İl Müdürlüğünden bi kaynaklanmaktadır?

(GÜNÜN SÖZÜ)
Türkiş şeytan üçgeni; Kriz, Devalüasyon ve Zam…