bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Erken Seçim Olacak mı?
Yazarlar // 9 Mart 2021 Salı 09:49

İsmail BAŞARAN

Bazı partilerin milletvekillerinin terörle bağlantısı olduğu iddiası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından sıkça gündeme getiriliyor. Bahçeli bir erken seçimi işaret ediyor ancak koalisyonun büyük ortağı AK Parti böyle bir olasılk üzerinde hiç durmadığı gini gündeme bile getirmiyor.

Bahçeli ile Erdoğan’ın bu konuda ters düşmesi CUMHUR İttifakı arasında bir catlaklık oluştururmu, mümkün değil. Çünkü ortaklar konu hakkında ters düşmüş değiller aslında suyu bulandırıyorkar. Konunun üzerinde muhalefetinAK Parti’den  yoğunlaşmasını istemiyorlar. Çünkü kendileri de MHP’den ayrılanların İYİ Parti‘yi kurduklarını,  AK Parti’den ayrılanların üç ayrı parti kurduklarını ve tabanlarının tamamen bölündüğünü böyle bir seçime gidilmesi durumunda kaybedeceklerini biliyorlar.

Bir de pandemi döneminde işyerlerinin kapandığını ve çalışanların büyük bölümünün işsiz kalarak geçim sıkıntısına düştüklerini ve evde tencerenin kaynamadığını , bunun da sandığa CUMHUR İttifakı aleyhine  yansıyacağını biliyorlar.

O nedenle bir erken seçimi iktidarın isteyeceğini sanmıyorum. Ancak muhalefet böyle bir seçim kararını ortaya atarsa ve TBMM’de çoğunluğu sağlarsa ve de CUMHUR İttifakı kaybederse işte o zaman iktidar gider. Yine Parlamenter sisteme dönülür ve de hesapları sorulmaya başlar. Yeni sisten yeni atamalar getirir ki söyşendiği gibi Türkiye ala kaos ortakıma düşmez fabrika ayarlarına geri döner.

 

NE GİBİ İŞLEM YAPILDI?

Samsunspor’un iki karşılaşmada aldığı iyi olmayan sonuçlar, Samsun’da bir kadına yapılan saldırı ilin gündemini değiştirdi. Samsun’un salgın konusunda ilk sıraya yükselmesi de işin üzerine tuz biber ekti. Bu salgının artmasında vatandaş olarak bizlerin de büyük payı vardır.

Bu salgın bizlere Samsun’dki bir gerçeği de unutturmuşa benziyor. Sayıştay kararlarındaki Samsun gerçeğini. Hatırlanacağı gibi Sayıştay Belediyelerle ilgili yapılan harcamaları ve bazı uygulamaların yasalara uymadığını öne sürünce ortalık karışmıştı. Sayıştay’ın denetlediği Belediyeler arasında Samsun Büyükşehir Belediyesi de vardı ve ilginç bulgulara rastlanmıştı. Neydi o ilginçlikler?

Mevzuata aykırı işlemler yapılmış, işçilere izinler kullandırılmamış, kiraya verilen işyerlerinden bazılarının ruhsatlarının olmadığı ortaya çıkmıştı. Yani vatandaş yaparsa suç ve cezası var, belediye yaparsa suç değil yaptıran ve yapanlara ceza yok.

Sayıştay’ın incelemesinde yapılan ihalelerde ihalelerde raporların yeterli incelenme gerçekleştırilmeden yapıldığı ortaya çıkmıştı. Bu arada fonların amacı dışında kullanıldığı da belirlenmişti.

Sayıştan inceleri geröekler ortaya döküldü de ne oldu? Bütün bu olumsuz ve hatalı işlenleri yapanlar hakkında herhangi bir yasal işlem yapıldı mı? Bilen varsa bana ulaşsın da Samsun halkı gerçekleri öğrensin.

AK Parti’nin 19 yıllık yönetiminde AK Parti’yi zorda bırakacak herhangi bir uygulama yapıldı, yasalarla ceza uygulandı mı? Var mı bir bilen?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bir insanı tanımak istiyorsanız, onu en büyük bir mevkie getiriniz. (Pittacus)