bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Erhan Usta'ya O Soru Hep Sorulacak
Yazarlar // 22 Ocak 2021 Cuma 13:41

Ragıp GÖKER

Erhan Usta önceki gece Kanal 362'de Arzu Sabuncu'nun hazırlayıp sunduğu Ortak Akıl Programının konuğuydu.

İYİ Parti'ye katıldıktan sonra ilk kongrede Genel Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi Politikaları Başkanlığına getirilen Erhan Usta, programın yapımcısı ve moderatörü  Av. Arzu Sabuncu'nun yanı sıra, H.HALK Gazetesi Ekonomi ve Bölge Haberleri Editörü N.Alper Cabbar'ın sorularını cevaplarken, partisinin ekonomi politikalarını ve çözüm önerilerini de tek tek anlattı.

Erhan Usta'nın ekonomi bürokrasisinin üst düzeyinde uzun yıllar hizmet vermiş olması nedeniyle bu ülkenin yetiştirdiği en önemli ekonomi kurmaylarından biri olduğunu söylemeye zaten gerek yoktur sanırım. Bu nedenle ülke ekonomisine dair tespitleri ve eleştirilerinin yanı sıra, çözüm önerilerinin de dikkatle izlendiğini düşünüyorum.

Ki;

Programın izlenme oranının rekor düzeye ulaşması da bunu gösteriyor zaten.

Ve fakat.

Ekran başındaki herkes, gerek Arzu Sabuncu'dan ve gerekse N. Alper Cabbar'dan o sorunun sorulmasını beklediler.

Alper de herkesin merakla beklediği o soruyu sordu.

''Neden İyi Parti'nin teklifine rağmen bağımsız aday oldunuz?''

Erhan Usta, adaylık sürecinde de bu konuda defalarca açıklama yaptı.

Oyları bölmekle suçlandı hep.

Hala da suçlanıyor.

Dün İYİ Parti İl binasındaki basın toplantısında da bu konuda gelen soruları da yanıtlamasına rağmen, internet üzerinden yayınlanan toplantı sırasında halktan gelen eleştirilerin çoğu da bu konudaydı.

Erhan Usta'ya İYİ Parti'den gelen Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı teklifi, MHP'den ihracı sırasında gelmişti biliyorsunuz.

Usta da sürece işaretle, ''Partimden haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edilmiştim.  İYİ Parti'nin teklifi de tam o sıralarda gelince, parti değiştirmeyi kedime yakıştıramadım'' diyor.

Gerek önceki akşamki yayında ve gerekse parti binasındaki basın toplantısında söylediklerini adaylık sürecinde bize de söylemişti.

Yazmıştık da biliyorsunuz.

O kararı konusunda çok eleştiriliyor, eleştirilmeye de devam edilecek.

Üzerine yapıştı bir kere.

Ne yapsa, ne etse üzerine gidilecek.

Şunu açıkça ifade edeyim.

Usta'yı o kararı konusunda eleştirenlerden biri olarak söylemek isterim ki, Usta'nın programda yaptığı bu konudaki açıklaması bana geçti arkadaş.

Kararı isabetliydi demiyorum ama açıklamaları samimi ve içtendi.

Partisinden ihracı sürecinde gelen İYİ Parti'nin teklifini geri çevirmeyi kendince doğru bulmuş.

Usta, ''Oyları bölen ben değilim'' dese de, seçimin sonucunda oylar bölündü ve AK Parti'nin Adayı Mustafa Demir seçildi.

Erhan Usta'nın samimiyetine inanmakla birlikte, bağımsız aday olarak seçime katılacağı öğrenildiğinde İYİ Parti'nin Hayati Tekin'i çıkarma kararını hata olarak değerlendirmesin ise katılmam mümkün değil.

Samsun'da büyükşehir adayı çıkarmama konusu sadece İYİ Parti'nin verebileceği bir karar olamazdı zira.

Millet İttifakının büyük ortağı CHP'de işin içindeydi ve Millet İttifakı Samsun'da aday çıkarmayı İYİ Parti'ye bırakmıştı.

Erhan Usta'nın Millet İttifakı'ndan aday olmayı kabul etmesi, Millet İttifakı'nın Samsun'u gözden çıkarma kararını vermesinden daha kolaydı aslında.

Şunu söylemek istiyorum.

MHP'den ihracının hemen ardından gelen İYİ Parti teklifini, süreçte parti değiştirmeyi içine sindirememek Usta'nın kişisel düşüncesidir ama Millet İttifakı adına İYİ Parti'nin Samsun gibi bir şehri gözden çıkarmaması, Meral Akşener'in tek başına vereceği kişisel bir karar olamazdı.

Siyaset bir anlamda çözüm üretme sanatıdır.

Yerel seçim sırasında oluşan duruma çözüm bulunamamış ve Samsun Millet ittifakı adına kaybedilmiş bir şehir olmuştur.

Üzerinden iki yıla yakın süre geçmiş olmasına rağmen bu konu hala konuşuluyor.

Öyle anlaşılıyor ki, konuşulmaya da devam edilecek ama artık karşılıklı suçlamalardan vazgeçilmeli ve Samsun daha iyi nasıl yönetilmeli konusuna kafa yorulmalıdır.

Erhan Usta'ya yapılan, ''zamanında neden kabul etmedin de şimdi İYİ Parti'ye geçtin?'' şeklinde yapılan eleştirilere artık bir son verilmesi gerekiyor sanırım.

Meral Akşener, kendisine inanmış ve yardımcısı yapmış.

Belki, muhtemel bir iktidar oluşumunda bakan da yapacaktır.

Usta, 2024'de yapılacak yerel seçimlerde Samsun Büyükşehir adayı olur mu?

Alper, bunu da sordu Usta'ya.

''Biz iktidar olmayı hedefliyoruz'' dedi Usta.

İYİ Parti ilk seçimde iktidar ortağı olmazsa, Büyükşehir adaylığını düşünebileceğini söylerken de, hereksin merakını giderdi sanırım.