bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Erdoğan Samsun'a Yüzde 66 Yetmez
Yazarlar // 29 Mart 2017 Çarşamba 07:26

Ragıp GÖKER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip dün Samsun’daydı.
Bülent Ecevit, Süleyman Demirel ve hatta AK Parti Genel Başkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan da Samsun Cumhuriyet Meydanı doldurmuştur ama meydan, Erdoğan’ın 12. Cumhurbaşkanı adayı olarak geldiği 2014 kampanyası dahil olmak üzere, dün böylesi bir kalabalığa ilk defa tanık oldu.
Bazı liseler bile tatil edilmiş, şehir dışından binlerce kişi getirilmiş olsa da meydanda mahşeri bir kalabalık vardı.
Olağanüstü güvenlik önlemleri de vardı Samsun’da.
Samsun polisinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de takviye polis kuvvetleriyle alınan olağanüstü güvenlik önlemleriyle Cumhuriyet Meydanının çevresinde kuş uçurtulmadı.
Meydana, Gazetecilerin alındığı Konak Sineması tarafından girmeyerek, Cumhuriyet Caddesin tarafından girmeyi deneyince arama yapan polis memurları, cebimde kalemle meydana giremeyeceğimi söylediler.
Basın kartımı göstersem de, meydana girebilmek için kalemlerimi parkın karşısındaki büfeye bırakmak zorunda kaldım.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına, Samsun Cumhuriyet Meydanını dolduran 10 binlere ‘’Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ‘evet’ diyor musunuz?’’ diye sorarak başladı.
Daha sonra da, Türkiye Cumhuriyetinin 12. Cumhurbaşkanı seçilirken, kendisine Samsun’dan yüzde 66 oranında oy verildiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı, 16 Nisan’da yüzde 66’nın yetmeyeceğini, bu defa daha fazla oy istediğini söyledi.
AK Parti demek, Recep Tayyip Erdoğan demektir.
Bunu herkes bilir.
AK Partiye verilen oyların tamamı Recep Tayyip Erdoğan için verilir.
Hedef Halk ekibi olarak yaptığımız anket çalışmalarında bunu görüyoruz aslında.
AK Partili seçmen, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini içeren Yeni Anayasaya ‘Evet’ oyu verme nedenini, Erdoğan sevgisine bağlıyor.
Samsun’dan bütün seçimlerde, Ak Partiye Türkiye ortalamasının 12-13 puan üstünde oy çıkmıştır.
Son Genel Seçimde AK Parti Samsun’dan yüzde 64 oy dolayında oy almıştı.
Cumhurbaşkanının halkoyuyla seçildiği, 12. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Samsun’dan Erdoğan’a yüzde 66 oranında oy verilmişti.
16 Nisan referandumunda Samsun’dan yüzde 63 bile çıksa bu, Evet oylarının Türkiye genelinde yüzde 50’nin üzerinde bir oy oranıyla kabul edileceği anlamı çıkar ama Cumhurbaşkanı bu defa işi sıkı tutuyor.
Cumhurbaşkanı seçilirken Samsun’dan aldığı yüzde 66’dan fazlasını istiyor bu defa.
Samsun Erdoğan’a yüzde 66’dan fazlasını verecek mi?
Bunu 17 Nisan sabahı öğreneceğiz.