bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
ENGELLİLER VE ENGELLER
Yazarlar // 4 Aralık 2019 Çarşamba 13:52

İsmail BAŞARAN

Hepimiz birer engelli adayıyız, bunun unutulmaması gerektiğini hatırlatıyorum öncelikle. Engelli bir birey olmak sorunlar oluştursa da, en büyük sorun engelliye engel olma sorunudur ve bu unutulmamalıdır.

Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Samsun’da da engellilere engel olunduğunu görmek ve yaşamak maalesef mümkündür. Sokaklarda ve caddelerde engellilerin gezip dolaşabilmesi büyük ölçüde mümkün değildir. Samsun bu konuda maalesef büyük ölçüde sınıfı geçememiştir. Birkaç sokakta gözlerimi kapatıp denemek istedim, hatta yaşamak istedim sorunları ancak engelliler kusura bakmasın, başaramadım bunu. Atakum’dan başlatıp doğuya doğru Samsun’u geçerken caddede engellilere ayrılmış nokralara rastlamadım. Engellilerin geçebilmesi için uyarıcı levhalara, görme engelliler için sesi uyarıcıları denemek fırsatı bulamadım, çünkü öyle bir sistem yoktu. Şehrin başka yerlerinde var mı peki? Sizler böyle uyarıcı sesli işaretlere tanık oldunuz mu?

Samsun kısaca engelliler konusunda sınıfta kalmış durumda. Samsun Büyükşehir Belediyesi umarım engellilerin yaşama şartlarını kolaylaştıracak olumlu adımlar atar.

 

UMUDA YOLCULUK

Ertuğrul Sağlam’ın Samsunspor Teknik Direktörlüğü görevine gelmesinin ardından umuda yolculukta hedefe varılabileceği düşüncesi düşüncelerde yer almaya başladı. Alınan sonuçlar ve liderle aradaki farkın azalma olasılıkları, taraftarın hem teknik kadroya hem de futbolculara tam destek vermesi umuda yolculuğun ışığını yakmaya başladı.

Taraftarın bu desteği sürdürmesi gerekir. Bu sadece tribünlere veya deplasmanlara giderek bağırıp çağırmak değildir, Samsunspor’a satılan ürünlerinden alıp destek vermek de gerektirir. Kırmızı Beyaz Siyahlı takım göğsündeki Atatürk amblemiyle üst liglerdeki yerini de almalıdır. Unutulmasın başka Samsunspor yok.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Öküz çektiği yükü değil torbasına konacak yemi düşünür, onun için öküzdür.(İZLANDA ATASÖZÜ)