bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Engelliler Haftası
Yazarlar // 11 Mayıs 2022 Çarşamba 00:20

İsmail BAŞARAN

Engellileri hatırlıyor muyuz, hatırlıyorsak da Belediyelerimiz kendilerinin hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yapıyorlar mı?

İçinde bulunduğumuz “Engelliler Haftası” Samsun’da nasıl kutlanıyor? Samsun İl yöneticileri engellileri hatırlıyor mu? Bu vatandaşlarımız için ne tür etkinlikler yapılıyor?  Bu soruların yanıtlarını vermek biraz zor olsa gerek.

Şu günlerde bu konuda en fazla dertli olan Engelliler oluyor. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyeleri bırakın hayatlarını kolaylaştırmayı, engellilerin Belediye binalarına girip çıkmaları ve görüşmelerini yapmaları konusunda herhangi bir kalıcı uygulama yaptılar mı?

Gittiğim belediyelerde böyle bir uygulamaya çatmadım. Yayalara ait olan yollarda, engelliler için ayrı bölge var mı? En önemlisi de biz kendini sağlam görenler, engelli yurttaşlara yol geçişlerinde gerekli kolaylığı sağlıyor muyuz? Bugün sağlam olanların yarın sakatlar ordusuna girmeyeceğini kimse garanti edebilir mi? İşte bu nedenle sadece Engelliler Hatasında değil yılın her günü bunu düşünmeliyiz.

İLKADIM MECLİSİNDE KILIÇLAR ÇEKİLDİ

Samsun İlkadım Belediye Meclisi'nde 3 milyon 250 bin TL’lik borçlanma talebinin gündeme alınmadan reddedilmesinin ardından sinirler gerildi. Cumhur ve Millet İttifakı temsilcileri birbirlerine borçlanma üzerinden yüklendi.

10 maddeden oluşan İlkadım Belediye Meclisi Mayıs ayı son toplantısı, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş başkanlığında belediyenin meclis toplantı salonunda yapıldı. Meclisin başında söz alan Cumhur İttifakı meclis üyeleri, 3 milyon 250 bin TL’lik kredi talebinin ilk mecliste gündeme alınmadan reddedilmesinin farklı algılara yönlendirildiğini belirtirken, Başkan Demirtaş ise önceki ve kendi dönemindeki borçlanmalara değindi. Mecliste zaman zaman sözlü tartışma yaşanırken, tarafların ses tonu da yükseldi.

Sadece İlkadım Belediye Meclisindeki tartışmalar oluyor?  Elbette hayır ancak muhalefet sesin yükseltirken iktidar meclis üyelerinden birkaçı konuşuyor diğerleri sadece parmak kaldırıyor.

 

FİKİR VE BİLGİ

Uçağın havalanmasını beklerken adamın yanında oturan diğer yolcu, adama dönmüş ve, biliyor musunuz, bir yerde okumuştum eğer yolculuk esnasında yanınızdaki ile sohbet ederseniz, seyahat süresi daha kısa geliyormuş insana.

Kucağındaki kitabı okumak üzere yeni açmış adam, kitabı yavaşça kapatmış ve adama; Hangi konuda sohbet etmek istersiniz diye sormuş. Bilmem ki, nükleer enerji konusunda konuşmak ister misiniz?

Olabilir, bu ilginç bir konu olabilir ancak nükleer enerji konusuna girmeden önce size başka bir soru sorayım. Bir at, bir inek ve bir keçi, üçü de ot yiyerek beslenmelerine rağmen, keçi misket şeklinde, inek sıvı şeklinde, at ise kurutulmuş ot seklinde dışkılar. Sizce neden?

Sohbet etmek isteyen adam, hayretle bakmış; hiçbir şey aklıma gelmiyor, bilmiyorum. Kitabını okumak isteyen adam konuşmuş: Hiçbir “.ok” hakkında bilgin yoksa ne demeye nükleer enerji konusunda sohbet etmek istedin?” Türkiye’nin içinde bulunduğu durum işte böyle… Eğitim sisteminin çökertildiği günümüzde bilgi sahibi olmadan kendilerini fikir sahibi sananların Ülkeyi getirdiği nokta budur. Yemeye ekmek bulamadığımız günlerde bizi yönetenlerin karşımıza geçip ahkam kesmelerinin ve uygulamada bulunanların yaptıklarının soncunu yaşıyoruz. Aklımızı kullanmadığımız sürece de yaşamaya devam edeceğiz.

GÜNÜN SÖZÜ

Yükselenlere karşı nazik davranın, çünkü onlara düşerlerken yine rastlayacaksınız. (Jimmy Durante)