bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Enflasyon Nasıl Ölçülüyor?
Yazarlar // 17 Şubat 2020 Pazartesi 17:03

İsmail BAŞARAN

Jinekoloğun biri 'lanet olsun' der ve doktorluğu bırakır. Arabalara merakı vardır. Niyeti araba tamircisi olmaktır. Gider ve ustalık sınavına girer. Sonuçta 100 üzerinden 150 alıp geçer.  Bunun üzerine bir soruşturma açılır. Müfettişler sınav hocasına sorarlar;

"Bu iş nasıl oldu" diye.  Hoca:  "Valla, yağı değiştir dedim, değiştirdi. Filtreyi değiştir dedim, değiştirdi. Bujileri temizle dedim, temizledi."

Müfettiş: "İyi de, neden 100 değil de 150?"

Hoca: "Bunların hepsini arabanın egzoz deliğinden yaptı.!"

Hafta sonunda Samsunspor’un Manisa’da üç puan almasının sevinciyle çıkıp pazara gittim. Her sebze ve meyveye zam gelmiş. Bırakın fileyi doldurmayı, kilo işi almayı tane işi bile alamaz olmuş millet. Homurdanan homurdana, insanlar burunlarından değil artık ağızlarından solur hale gelmiş durumda.

Çarşı pazarda zam var da maaşlarda olmuyor bu zam. Faturalarda zam var hem de yüzde kırktan aşağı değil, peki Hükümet enflasyon rakamlarını hesaplarken milletin sözlerine veya gözlerine bakmıyor da arkasından çıkardığı gaza göre mi yapıyor zamları. Şu enflasyonu kendi yiyip içtiklerinize aldığınız maaşlara gelen zamlara göre değil de vatandaşın yediği içtiği ve aldığı maaşa göre yapsanız olmaz mı?

İşte o zaman gerçeği görür de ölçümleri milletin egzozundan yapmazsınız hamları. Vallahi artık kokular zehir gibi acı çıkıyor, yakında bu gazlar sizi de zehirleyecek unutmayın sakın.

 

İŞTE BİZİM DEMOKRASİMİZ

Önce iktidar değişti sonrasında da seçim sistemi ve Türkiye’nin yönetim şekli. Yaşadıklarımız da değişen seçim sistemimizin bir ürünü.

Garip ama gerçek bir demokrasimiz var. Liderin seçtiği kişi listeye yazılıyor ve vatandaş da sandık başına gidip verdiği oyla noter görevi görüp bu listeyi onaylıyor. Sonra da seçilenlerin büyük bölümü "gıkını" bile çıkaramıyor lidere karşı. AK Parti iş başına gelirken "Demokrasiden" çok bahsedilmişti. Ne olduğu işte ortada…

Türkiye’de lider sultası değişmedikçe ne gerçek demokrasi olur ne de vatandaşına “ananı da al git” demekten vazgeçen seçilenler olur.

Bizler de demokrasi adı altında otoriter bir rejimle yönetiliriz.

Sonra ortaya çıkıp Türkiye demokrasiyle yönetiliyor diye kendi kendimize yalanları söyle ver bu yalanlara da inanırız.

GÜNÜN SÖZÜ

Varsın hayat yalakalara şans tanısın. Ben onuruma fiyat biçemem. Yaşadığım kadar daha yaşasam, tükürülecek eli öpmem. (Ömer Hayyam)