bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Emin Kar'ın Ardından
Yazarlar // 19 Ekim 2021 Salı 09:14

Ragıp GÖKER

''İyi günde herkes var. Kötü günde Emin Kar''

19 Mayıs'ın tribünlerine bu sloganı söyleten 'Adam' Emin Kar, dün aramızdan ayrıldı.

Yorgun kalbinin, geçen hafta ona oynadığı oyun sonrası daldığı derin uykusundayken bu sütunlardan ''20 Ocak 89 dramını yaşamış, buna rağmen Atatürklü Arma’nın peşinden gitmekten hiçbir şekilde vazgeçmemiş Emin Kar için, ‘geçmişte yaşadıklarının yanında kalp krizi ne ki’ diye düşünüyorum. Güçlü adamdır çünkü kardeşim. Bunu da yenecek inanıyorum. Bu nedenle onu yeniden aramızda göreceğimizden eminim.'' diye yazmıştım ama derin uykusundan uyanamadı kardeşim.

Emin Kar, 40 yıl önce Trabzon'un Yalıspor'undan Samsunspor'a transfer edildiğinde henüz 21 yaşında bir delikanlıydı.

Samsunspor'daki ilk iki yılını, takım arkadaşları kadar iyi bilmem ama gazeteci - futbolcu ve daha sonraları gazeteci - yönetici ilişkisi nedeniyle 40 yıla yakın tanışıklığımız vardı Emin Kar'la.

O'nun kaptan pazubandı ile çıktığı ve ''Arkayı Fenerleyin'' tekerlemesini Fenerbahçeliler dışında bütün futbolseverlerin bir dönem için diline pelesenk ettikleri o tekerlemeyi söylettiği,  4-0'lık seri galibiyetlerin alındığı dönemde coşkuyu da birlikte yaşadık. Samsunspor'un zor günlerinde, elini taşın altına koyarak, 19 Mayıs tribünlerince ''İyi günde herkes var. Kötü günde Emin Kar'' sloganını attırdığı Kulüp Başkanı Emin Kar'a övgülerimizin yanı sıra, eleştiri de yazdığımız olmuştur.

Ve fakat.

Tek bir ortak paydamız vardı.

O da 'Atatürklü Arma'ya olan bağlılığımızdı.

Ki;

Emin Kar'daki Samsunspor sevgisi, formasını bir dönem taşımış futbolcuların takım sevgisinden farklıydı.

O'nun Samsunspor sevisi tutkuydu.

Aşk'tı.

Ki;

Biricik evladı Mustafa'nın Anası, bir diğer 'Büyük Aşkı’ Yıldız Hanım'ı da Samsun'da bulmuştu zaten.

Emin Kar için herkes bir şeyler yazacak.

Ki;

İyi ve güzel sözlerden oluşan ne kadar çok şey yazılsa onun aziz hatırasını yaşatmaya değecektir elbette.

Ve fakat.

Atatürklü Arma'nın peşinde iki bacağını bıraktığı 32 yıl önceki o 'Son Deplasman'dan bu yana, ona gözü gibi bakan o iyi kalpli güzel insan Yıldız Hanım'a da Samsunlu bir yurttaş olarak teşekkür etmek isterim.

Dün sonsuz yolculuğuna uğurladığımız Emin Kar, Samsunspor'un zor dönemlerinde kulüp başkanlığını da yaptı ama o Samsunspor taraftarlarının gönlünde hep 'Büyük Kaptan' olarak yaşayacaktır.

Huzur içinde uyu kardeşim.