bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Emekliye Yok, Yükleniciye Var
Yazarlar // 27 Nisan 2022 Çarşamba 08:56

İsmail BAŞARAN

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle köprü ve otoyollarla ilgili alınan karar Resmi Gazete'de yayımlandı.  Sorunun yanıtını vermek için uzman olmaya gerek yok. Evet, sadece zenginin yanında olduğunu yaptıkları uygulamalar ve İktidarın aldığı kararlar zaten ortaya koyuyor.

Alınan kararlara göre devlete ait tüm noktalarda ücretsiz ulaşım bayram boyunca sürecek. Bu kararı iktidar aldı. İyi de yaptı, çünkü bayram süresince yapılacak hareketler büyük ölçüde vatandaşı sevindirecek. Ayrıca şehir içi taşımacılıkta da Bakanlığa bağlı ulaşım araçları bayram süresince yine ücretsiz hizmet verecek.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi bile. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, 30 Nisan saat 00.00'de 5 Mayıs saat 07.00'ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler ücretsiz olacak.

Ancak ücretsiz geçişler 'yap-işlet-devret' modeliyle yapılan projelerini kapsamayacak. Buyurun şimdi kararı siz verin. İktidar Bayramda bile vatandaşının yanında olmak yerine yüklenicilerin yanında duruyor.

Biraz ayıp olmuyor mu? Vatandaştan alınan vergilerle devlet kurumlarının yapması gereken hizmetler yüklenicilere parayla yaptırılıyor ve bunun adı da hizmet oluyor. Bunun adı hizmet falan değildir, yandaşa para aktarmaktır. Emekliye zam ve düzenleme yapılmazken, yükleniciye neden yapılıyor bu ayrım? Bu yüklenicilerin arkasında kimler var insanlar merak ediyor.

 

ZAM YAPMAYA DOYMUYORLAR

Bir Filipin sözü vardır. Bu söz şöyle der: Kamış sepet, hasır torbayı eleştirir, ancak ikisi de deliklerle doludur. İslam Dinine göre bela okumak günahtır, o nedenle burada günaha girmek istemiyorum ancak gerçekleri yazmak ve yerine göre de eleştirmek insani görevimdir.

Ramazana başlarken Samsun’da 350 gram sade pide 4 liradan 6 liraya,  350 gram yumurtalı pide ise 5 liradan 7 lira 50 kuruşa çıkmıştı. Pide fiyatları dar gelirliye fazla gelirken, sofraların vazgeçilmesi ekmeğe sessiz sedasız haber verilmeden 50 kuruş zam yapıldı. Ekmek Samsun'da 3 liradan satılmaya başlandı. Samsun'da ekmeğe 6 ay içinde ikinci zam yapılmış oldu.

Bunu yapan ve halkı Ramazan ayında bile aç bırakabilmenin yollarını arayan AK Parti’dir. AK Parti’yi yönetenlerin tarım politikalarındaki yanlışlıkları ve çeşitli ürünlere zam yapmayı günden güne sürdürmeleridir.

Buradan defalarca yazıyorum da AK Parti yöneticilerinin umurlarında bile olmuyor. Tencerenin devirmeyeceği iktidar yoktur diyorum ve demeye de devam edeceğim. AK Parti’yi yönetenlerin vatandaşın içinde bulunduğu durumun yardımlarla düzelemeyeceğini artık görmeleri gerekir.

Piyasaya sürekli zam yapılmasının yolunu açan iktidar, “aç bırak, yardım et sonra da oyunu al” politikasının bittiğini, sandık önlerine gelince en önce yardım edilenlerin tavır değiştireceğini sahada hissetmeleri gerekir. Çünkü ardık din, iman ifadelerinin karın doyurmadığı alenen ortadadır. Türkiye’yi yöneten CUMHUR İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi yöneticileri merkezlerine vatandaşın durumunu anlatmaları gerekir. İllerdeki ve ilçelerdeki CUMHUR İttifakı yöneticileri Genel Merkezlerini bazı konularda baskı altına almalıdırlar. “Gerçekleri söylersem beni görevden alırlar mı” korkusunu da üzerlerinden atmalıdırlar.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Medeniyetin coşkun sevgisi karşısında mukavemet boşunadır. O, gafil ve itaatsizler hakkında çok amansız davranır. (ATATÜRK)