bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Emekliler Sandığı Bekliyor
Yazarlar // 27 Ocak 2022 Perşembe 18:37

İsmail BAŞARAN

CHP Samsun Milletvekillerinden Neslihan Hancıoğlu Bafra'da emeklilerle biraraya gelerek sorunlarını dinledi. Hancıoğlu burada bir de konuşma yaptı ve "açlık sınırının 4 bin lirayı aştığı bir dönemde emeklimizi 2 bin 500 liraya mahkûm etmek vicdansızlıktır "dedi.

İktidar ne yapıyor Türkiye’de? Ülkenin kaynaklarını betona yatırıyor, çükü yandaş yükleniciler betondan nemalanıyor. Bütçe yandaşlara verilince vatandaşa verilecek para kalmıyor. Bütçe sarayların ve olmayacak yerlere plansız yatırımların yapılmasıyla azalınca bu kez de doğalgaz elektrik alımlarına harcanıyor. Oysa İktidarın, millete ait olan kaynakları küçük bir azınlığın hizmetine sunup, emekli ve dar gelirli kesimleri açlık ve sefalete mahkûm etmesi artık bardağın taşmasına yol açıyor.

Emekliler "Bu iktidarla hesaplaşacağımız günü iple çekiyoruz. Emeklinin öfkesi de gücü de o sandığa yansıyacak" diyorlar. Ey iktidar, emekliler burunlarından solumaya başladılar. İktidar partisinden de bir dolu tanıdığım ve arkadaşım var, hayat pahalılığı konusunda seslerini çıkarmıyorlar. Seslerini çıkaramamanın altında “biz de sizin gibi mağduruz ifadesi saklı bunu hissediyorlar onlar da ancak seslerini yükseltmiyorlar. Bu böyle gidecek mi, uzak değil yakında onlar da seslerini çıkarmaya başlarlar.

TBMM’deki üyeler yani milletvekilleri ne yapıyorlar, vatandaşın bu darlığını görmüyorlar mı? Muhalefet sesini çıkarıyor ancak İktidar milletvekilleri “Evet efendimci” olmuşlar yukarıdan ne talimat alıyorlarsa onun için parmak kaldırıyorlar.

 

KAR YAĞINCA

Samsun merkezinde kar yağınca trafik içinden çıkılmaz hal aldı. Hani akıllı ışıklarımız vardı ya o ışıkların bir faydası olmadı mı insanlara ve araçlara?

Küçük de olsa kazalara yol açtı yağan kar. Kırsalda ise ilçelerin değişik mahallelerinde okullara gidiş geliş kar nedeniyle yapılamadı. Öğrenciler de taşınamadı, Anaokulları da aksaklık yaşadı. Ulaşım aksayınca Samsun Büyükşehir Belediyesi ne yaptı, yolların açılması için gayret gösterdi mi?

AK Parti’nin iktidara gelmesinden itibaren yaptığı hizmetler ortada, iyi işler yaptı, o kadar paraya yaptı, bu kadar paraya yaptı zamanı gelince herkes hesabını verir elbet. Bu iktidar döneminde veya gelecek iktidar döneminde hesap sorulur da verilir de. Kar yağınca ilçelerden il merkezine geliş gidişlerde aksamalar oldu, Karayolları bu konuda biraz daha duyarlı olmalıdır.

Yağan kar üreticiyi nasıl etkiledi bunu bize semt pazarları anlatacak, ilçelerde ve il merkezinde kurulacak pazarlara gelecek ürünler üreticiler tarafından hangi fiyatlarla satılacak, bu konularda zabıtalar denetimlerde bulunacaklar mı bunu yaşayarak öğreneceğiz.

GÜNÜN SÖZÜ

İsterseniz yanlış düşünün, ama her durumda kendi kafanızla düşünün. (Doris Lessing)