bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Emekliler Belirleyici Olacak
Yazarlar // 4 Temmuz 2020 Cumartesi 11:24

İsmail BAŞARAN

TÜİK, emekli ve memurun maaş zammını belirleyecek haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre tüketici enflasyonu haziran ayında yüzde 1,13 yıllık yüzde 12,62 oldu.

Bir emekli olarak TÜİK’in hiçbir açıklamasına inanmadığım ve güvenmediğim için buna da inanmıyor ve güvenmiyorum. Çünkü pazara giden benim, çarşıya giden benim, TÜİK ise kendisine gelen rakamlarla masa başından ahkam kesiyor. Çarşıya pazara gitmeyenler, beyaz eşyanın, etin kilosunun fiyatını görüp kasaptan kaçmayanlar, sebze ve meyve fiyatlarını pazarcıya sormayanlar ellerine gelen yanlış rakamlarla doğruyu bulmaya çalışıyorlar ve yine vatandaşı ezdiriyorlar.

TÜİK’in rakamlarına göre de emeklilerin maaşlarını Hükümet belirliyor. Tabi o belirleyiciler de kırpıp duruyorlar. Bakalım TÜİK’in yüzde 12’nin üzerinde belirlediği enflasyonun altında mı üstünde mi zam yapılacak emekli maaşlarına?

İktidar bu önümüzdeki iki yıl içinde rakamlara azami dikkat edecektir, çünkü önümüzde seçim var. Seçimlerde iste bu zamlar iktidarın kalacağını mı gideceğini mi belirleyecek.

Bu nedenle de iktidarda kalmayı amaçlayan ve gitmeyi göze alamayacak olan iktidar mutlaka emeklileri de sevindirecektir. Çünkü emekliler üzülürse bunun sonunda iktidar da üzülecektir. Çünkü artık vatandaş gözünü açmıştır.

 

BELEYİYENİN GELİR KAPISI

Samsun’da Çiftlik Caddesinin bir dolu para ile trafiğe kapatılıp sonra da açılması için diye bir dolu para harcanmasından sonra Büyükşehir Belediyesi yeni bir gelir kapısı yarattı kendine.

Daha önce bir firmaya verilen yol kenarlarındaki parkomatlar artık belediyede ve gelir sanırım belediyeye gidiyor, çünkü her aracın camına iliştirilmiş makbuzları görmek mümkün.

Oysa araçların yol kenarlarında değil de binaların altındaki otoparklarda olması gerekmiyor muydu? Sanırım bunun için de yasal düzenleme yapılmıştı ancak o otoparklar bir türlü yapılmadı, otopark yeri olarak ayrılan bölgeler ya mağaza ya da ardiyesi olarak kiraya verildi. Böyle binaları ilgililer ararsa her yerde bulabilirler. Ah para, ah… Yasaları bile dize getiriyorlar, parayı veren düdüğü çalıyor ve otopark için ayrılan yerler depoya veya mağazaya dönüveriyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bir adamın küçüklüğü hakkında şundan daha hazin bir kanıt verilemez:

O, büyük adamlara hiç bir şekilde inanmaz.. (Thomas Carlyle)