bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
ELEŞTİRİYE TAHAMMÜL ETMEK
Yazarlar // 25 Mart 2022 Cuma 11:50

İsmail BAŞARAN

Hz. Ali’nin “Sizi eleştirenleri yanınızdan ayırmayınız, sizi alkışlayanları ise yanınıza yaklaştırmayınız” sözünü hatırlayınca İktidarın eleştiriye tahammülü edemediği geldi aklıma. Eleştiriye tahammül edememek demokrasilerde olmaz sadece teokratik düzende olur.

Teokrasi, dine dayalı yönetim biçimini tanımlamak için kullanılan terimdir. Daha doğru bir anlatımla, dini otorite organlarının siyasi otorite organları yerine devlet idaresini elde tuttuğu devlet biçimidir.

Türkiye’de tam anlamıyla Teokratik bir düzen kurulmamıştır, kurulamaz da. Çünkü eksikleri olsa da, Türkiye Demokrasi ile yönetilmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi işlevini yitirmek üzeredir. Çünkü tek parti dönemi gibi yönetilmektedir.

Her ne kadar Büyük Millet Meclisi varsa da kararlar Sayın Cumhurbaşkanı tarafından alınmakta, Adliyelere üstü kapalı da olsa emirler verilmektedir. Bunu anlamak için alim olmaya gerek yoktur. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı tarafından söylenen her konu aynen uygulanmaktadır.

Oysa Yönetenlerin, muhalefetin ve vatandaşın eleştirilerine tahammül etmesi gerekmektedir. Örneğin Samsun’da kulübe gibi evlerde yaşayanlar varken Suriye’de şehirler kurmanın anlamı nedir? Benim insanım burada sefalet çekerken Türkiye’de Bulunan Suriyelilerin karınlarını doyurmak Ülkeyi yönetmekmidir?

SAYAÇ OKUMA BEDELİ

Bir mağazaya veya markete hatta bakkala gittiniz. Alacaklarınızı aldınız ve bir poşete koydunuz. Poşet parası ödüyorsunuz, ancak kendi filenizi götürüyorsanız ve aldıklarınızı filenize koyuyorsanız file parası ödemiyorsunuz.

Elektrik saatinizi okumak için görevli geliyor kullandığınız elektriği kilovatını yazıyor gidiyor. Size gelen faturada bir de sayaç okuma bedeli var. Yani siz elektrik kurumunun çalışanının ücretini de ödemiş oluyorsunuz. Bu nasıl bir soygundur?

Fatura elime geçince ne kadar kullandığımı ne kadar tuttuğunu anlıyorum da sayaç okuma bedelini anlamıyorum. Böyle bir soygun olur mu? Bana ne kurumun çalıştırdığı görevlinin ücretinden, ben niye vereceğim adamın ücretini? Elektrik saatlerinden okuma ücretinin kaldırılması en kısa zamanda işleme konulmalıdır. Allah’ın suyundan üretilen suyun vatandaşın parasıyla yapılan barajdaki santrallerden elde edilen elektriğin tutarını belirlemek için saatin parasının benden alınmasından sonra bir zahmet okusunlar saati bedelini de benden almasınlar. Büyüt bu işler başımıza, bizler sesimizi çıkarmadığımız için geliyor. Seçimler yaklaşıyor artık ses yükseltmenin de zamanıdır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Açlık, en akıllı balıkları bile oltaya getirir. (Goethe)