bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ekmek Fiyatları Oynayacak
Yazarlar // 7 Ocak 2022 Cuma 18:15

İsmail BAŞARAN

TMO’dan, muhtemel ekmek fiyat artışına karşı hamle geldi. Ofis, ‘un regülasyonu’ kapsamında 2022 Ocak ayı hububat satışlarına 2021 Kasım ve Aralık ayı fiyatlarıyla devam edilmesi kararı alındığını duyurdu.

Tamam, duyurdu da bu duyuru gerçekleşecek mi? TMO alıyor ve satıyor, ancak üreticiyi ve de tüketiciyi düşünüyor denilemez herhalde. Türkiye’de kurumların neredeyse tamamını yönetenler Saraydan gelecek olan rakamları açıklamak durumunda kalıyorlar herhalde. Çünkü aksi halde görevlerinden o dakikada alınabilirler. Türkiye’deki tüm kurumları yönetenler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki dudağı arasına sıkışmış kalmış durumundalar. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da tek isteği fahiş fiyatları indirmek ve halkın ucuz ekmeğe kavuşmasını sağlamak. Ancak olmuyor işte, çünkü Türkiye üreten bir ülke olmaktan çıkmış tüketen bir ülke durumluna gelmiş. Bunda da yönetenlerin büyük kusurları vardır.

Siz üretemezseniz, üreticiyi değil de ithalatçıyı desteklerseniz, üreticiyi de tüketiciyi de dışa bağımlı hale getirirseniz sonuç böyle olur. Unutulmamalı ki benim Ülkemin insanı yapılan iyilikleri de zulümleri de unutmaz. İktidar şu anda vatandaşa zulmediyor, insanlar artık fırınlardan yarım ekmek almaya başlamış durumdalar. Kime soruyorsam aldığım yanıt “Allah sorumuzu hayırlı eylesin”  şeklinde.

Bir zamanlar Türkiye’de tencere tava ile yapılan eylemler vardı, bugünden sonra böyle eylemlerle karşılaşabilir miyiz bilmiyorum. İnşallah o günler geri gelmez. Eylem yapılırsa insanların üzerlerine iktidar tarafından kolluk kuvvetleri salınabilir, ancak İnşallah bu durum olmaz ve kolluk kuvveti karşısında anne veya babasını bulmaz.

ÖPEYİM İNANANI

Enflasyon rakamlarıyla TÜİK sürekli oynuyor, acaba neden? Soruyu sorduktan sonra bu kurumda yeterince uzman mı yok, yoksa kendilerine verilen rakamları mı söylemek zorunda kalıyorlar acaba diye düşününce soruyu yanıtlarken  “verilen rakamları açıklıyorlar” yanıtını vermek ağır basıyor. Nedeni basit oradaki görevliler verilen rakamları açıklamazlarsa büyük olasılıkla işlerinden olacaklar. İşlerinden olunca evlerine ekmek götüremeyecekler, en iyisi söyleneni söylemek geliyor kendilerine herhalde.

Bir araştırma şirketi, 28 ilde 1514 kişiyle bir anket yapmış. Ankette katılanlara “Sizce son bir yılda fiyatlar ne kadar arttı?” sorusu sorulmuş. Halkın 61,5’i ‘'Yüzde 100 ve üzeri'' diye yanıtlamış soruyu.

Geri kalanlar da akıllarından geçeni söyleyememişlerdir, onlar da baskıdan çekinmişler ve gerçeği anlatamamışlardır. O anketörler gelip bana sorsalardı soruyu bırakın yüzde yüz yanıtını, yüzde iki yüz diye yanıt alırlardı. Çünkü Türkiye’deki gerçek enflasyon için verilecek rakam için 200 de az gelir ya.

GÜNÜN SÖZÜ

Olgun bir adamı dost edinmek isterseniz, eleştirin; Basit bir adamı dost edinmek isterseniz, methedin. (Sadi-i Şirazi)