bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ekmeğimizle Oynamayın
Yazarlar // 18 Haziran 2020 Perşembe 22:52

İsmail BAŞARAN

Samsun’da ekmek fiyatları arttı. Bir ekmek 125 kuruş yerine 150 kuruştan satılmaya başlandı. Pandemi günlerinde insanlar çalışamaz üretemez hatta kazanamaz iken yapılan zam neyin nesi?

Fırıncılar haklı olabilir, çünkü Türkiye tarım ülkesi iken buğdayı ithal eder hale getirildi. AK Parti yönetiminde bunu da gördük hamdolsun. Buğday ekilmeyince haliyle başaklar biçilmesi, bunun onucu samanı da ithal ettik. Buna da hamdettik. Bu yanlışlığı da içimize sindirdik.

Siyasetçilerin ekmek fiyatlarıyla oynamasına bizler izin verdik. Neden yaptık bunu peki, iktidarda olanların “kandırıldık” demesine bile aldırmadan bizi kandırdıklarını görmezden geldik. İktidara geldiğinden beti AK Parti’nin yaptığını ve havada olduğunu söylediği uçağın yıllardır yere indiğini görmedik. Yerli otomobilin yollarda olduğu kandırmacalarına inandık. Ancak o otomobili de görmedik. Ya gözümüz görmüyor ya da uyutuluyoruz. İktidarda olup devleti yönetenlere bir çift sözüm var:

Benim ekmeğimle oynamayın, aptal yerine de koymayın. Çünkü artık sofralarda porsiyon azaldı ekmek çoğaldı. Bu da ekonominin düzgün olmadığının en büyük göstergesidir. İktidarlar milletin homurdanmasından korkmamalıdır, asıl korkulması gereken insanların sessiz kalmalarıdır. Unutulmasın ki yanardağlar, içten içe yanarlar sonra patlarlar ve ortalık toz duman olur, önce yakar sonra yıkar geçer.

 

CHP VE SAMSUN

Hükümetin, işçilerin kıdem tazminatı hakkını budamaya yönelik yeni bir hazırlık içinde olduğunu belirten CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, "İşçinin kefen parasına göz diken, siyaseten kendi mezarını kazar" dedi.

Bu cümleyi duyunca aklıma bir soru takıldı: CHP’nin Samsun’da bir tek milletvekili mi var?

Sayın Hancıoğlu bir bakıyorsunuz Samsun’da vatandaşın arasında bir bakıyorsunuz Meclis’teki görevinde. Burada Kemal Zeybek’i karalama veya halkın gözünde küçük düşürme gibi bir derdim yok, ayrıda kendisini de severim.

Ancak son zamanlarda Samsun için sesini duyamıyorum. Acaba rahatsız mı onu da bilmiyorum. Eğer halk için çalışmak anacıyla halktan oy TBMM’ye taşımakta ve çözümünde yardımcı olmalıdır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Eşitliğin olmadığı yerde haksızlık başkaldırır. Gustave Le Bon