bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ekmeğimize Ortak Olanlar
Yazarlar // 14 Ekim 2021 Perşembe 18:26

İsmail BAŞARAN

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde, yurda kaçak yollarla girdiği belirlenen 7 Afganistan uyruklu yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Hudut Kapıları Şubesi ekipleri, Samsun- Ordu kara yolu uygulama noktasında, bir yolcu otobüsünü durdurdu. Yolcuların kimlik kontrolünü yapan ekipler, araçlardaki 7 Afganistan uyruklunun yurda yasa dışı yollardan girdiğini belirledi.

Haber böyleydi, de yakalamak ayrı ne yapılacağını açıklamak ayrı. Samsun’da zaten yeteri kadar yabancı uyruklu var. Gelen bu yedi kişi Samsun’da misafir mi edilecek yoksa geldikleri gibi memleketlerine mi gönderilecek?

Eğer vatandaşın vergilerinden ödediği vergilerle konaklamaları sağlanacak vergiler Türk vatandaşına ve yatırımlara değil de kaçak gelenlere harcanacaksa, hakkımı helal etmiyorum. Kendi vatandaşı aç iken yabancıları barındıran iktidar da bunun hesabının sandıkta sorulduğunu acı bir şekilde anlayacak.

Tabi o sandık vatandaşın önüne getirilirse, çünkü içimde sandık gelmeyecek gibi bir his var, iktidar sandıktan bu kez gerçekten korkuyor.

Gelenlere vatandaşın vergilerinden harcamalar yapılmamalı, harcamalar sarayların bütçelerinden yapılmalı. Her kim ki bu yabancıları Türkiye’nin başına bela etmişse, her kim ki Suriyelileri getirip oy devşirebilmek adına vatandaşlık verdiyse harcamaları da karşılamalı. Her kim ki benim ekmeğimi ben izin vermeden başkasına veriyorsa hakkımı helal etmiyorum. Sarayların harcamalarından kesip yabancıları baksınlar, en azından vatandaşın sofrasından alınanın yarısını karşılasınlar.

Bu hesap elbette sorulacak, CUMHUR İttifakı bileşenleri bu hesabı verecek, hesap verirken “bizi aldattılar” kelimeleri artık geçerli olmayacak. Nasıl şimdi vatandaş seçimler öncesinde ölümler olabilir diye korkutuluyorsa, vatandaşı korkutanlar da korkmalıdır, ölümler her iki taraftan da olabilir.

Allah o günleri göstermesin. Ancak Allah, kulların ben size akıl fikir verdim kullanmadıysanız suçlu sizsiniz de diyebilir bizlere. Allah şaşıran kullarını yeniden doğru yola getirsin.

ATAKUM BELEDİYESİ’NDEN ATIK

Atakum’da yıllardır geri dönüşüm malzemeleri toplayarak geçimini sağlayan yurttaşlar önceki gün Atakum Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirmiş, yabancı uyruklu kişilerin bölgede çalıştıklarını ve tekelleşmeye gittiklerini belirterek önlem alınmasını istemişti. Sonraki gün Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile görüşen emekçilere Atakum Belediyesi sahip çıktı.

Cemil Deveci’den sahip çıkmanın altında bu yabancıları kâğıt toplamalarını engelleyecek bir karar çıkacak mı?

CHP’li Meclis üyeleri yabancıların kâğıt toplamaları konusunda Başkan Deveci’nin yanında olmaları gerekir, ancak önemli olan muhalefet meclis üyelerinin bu konuda ne diyeceğidir. Göreceğiz bakalım siyaseten partilerinin yanında mı yoksa Atakum halkının yanında mı olacaklar.

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır. (Mustafa Kemal ATATURK)