bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Efkan Ala Ve Adli Yıl
Yazarlar // 2 Eylül 2016 Cuma 00:00

Ragıp GÖKER

‘’Türk gibi başla, Alman gibi bitir’’ sözünü haklı çıkarır gibi birçok işimizi eksiksiz tamamlayamıyoruz.
Bu nedenle, ülkemizde  bazen gün içinde bile birkaç defa olmak üzere gündem çok çabuk değişiyor.
Adli yıl açılışının saraya taşınmasıyla başlayan tartışmayı izlerken İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, beklenmedik ayrılığı gündeme bomba gibi düştü.
Ala, Başbakanlık Müsteşarıyken17-25 Aralık sürecindeki tutumu nedeniyle yıldızı parlayınca, henüz milletvekili seçilmemişken meclis dışından kabineye girerek İçişleri Bakanı olmuştu.
7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde milletvekili olan Efkan Ala, kabinedeki yeri en sağlam bakan olarak düşünülürken, önceki gün aniden görevini bıraktı.
Türkiye şimdi bir süre için ‘’Efkan Ala kendisimi ayrıldı, yoksa görevden mi alındı’’ diye tartışacak.
Ve fakat
İster kendisi de bırakmış olsun, isterse görevden  alınmış olsun, Ala’nın gidişi, FETÖ operasyonun siyasi ayağının da başlayacağına dair yorumları beraberinde getirmiştir.
Zira devam ediyor olsa da FETÖ operasyonları ilk günkü hızıyla devam etmiyor.

* * *
KİM HAKLI
Yeni adli yıl dün Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan törenle başladı.

Ama açılışla ilgili tartışma bitecek gibi görünmüyor.
Ve daha çok CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun törene katılmaması eleştirilmektedir.
Tartışmanın fitilini de, kendisinin katılacağını açıklarken, Kılıçdaroğlu’nu ‘’Katılmıyor’’ diye eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ateşlemiştir.
Darbe girişimine ilk karşı çıkan liderlerden biri olan Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz sonrası Cumhurbaşkanının davetiyle Saraya çıktığı gibi, Yenikapı mitingine de katılarak, Türk halkının zor günde bir ve diri olacağını dosta ve düşmana gösterilmesinde önemli rol oynamıştır.
Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor.
Devletimiz, bir taraftan FETÖ’cülerden temizlenirken,
Diğer taraftan ordumuz, ülkemizi bölücü ve dinci teröristlerin tehdidinden korumak için sınır ötesi operasyon yürütüyor.
CHP bütün bunlara destek veriyor.
Ama Kılıçdaroğlu adli yıl açılışına katılmadığı için eleştiriliyor.
Kendisini bu konuda eleştirenlere sert cevap veren Kılıçdaroğlu, toplantının sarayda yapılmasıyla, kamuoyunda yargının yürütmenin emrine girdiğine dair bir algı oluştuğunu söylüyor:
Açılışın güvenlik gerekçesiyle külliyeye alınmasını da doğru bulmayan Kılıçdaroğlu, ‘’Otelde güvenlik sağlanamazsa ülkeye nasıl turist getirebiliriz’’ diyor.
Bu konuda kim haklı tartışmasına girmeyeceğim.
Haklı ile haksızı kamuoyu ayırt edecektir.
Ama şunu söyleyebilirim.
Çok sayıda sorunumuz varken, gereksiz tartışma çıkararak, enerjimizi boşa harcıyoruz.