bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Düşünüleni Yapmak
Yazarlar // 10 Eylül 2019 Salı 01:03

İsmail BAŞARAN

Samsun’un AK Parti’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir bir karar almış ve Samsunspor taraftarlarının karşılaşmalara trenlerle ücretsiz taşınacağını açıklamış. İşte taraftarlık ve Samsunspor’a yardım budur.

Kısacası sadece formayı alıp tribünde yer almak değildir taraftarlık. Samsun’da Samsunspor’u sevenler ellerini taşın altına koymak zorundadır.

Samsunspor Samsun’un ve Samsunlunun takımıdır. Her ne kadar Samsunlular bunun farkına varamamış ve takımı buralara kadar düşünmüş veya düşmesine neden olmuşsa da suçlular sadece yöneticiler değildir.

Samsunspor yeni bir yapılanma içindedir ve bunun da meyvelerini toplamayı sürdürmektedir. İsmail Uyanık’ın girişimleriyle başlayan yeni oluşum meyvelerini vermektedir. Geçen sezon bir üst kümeye çıkmayı kıl payı kaçılmış ise Samsunspor taraftarları bu sezon için umutlarını tazelemelidir. İkide iki yapan takım’dan kimse umutlarını kesmemelidir.

Pazar günü akşam oynanan Pendikspor karşılaşmasında Samsunspor’un eksikleri görülmüştür. Futbolcular arasındaki arkadaşlık bağlarının biraz daha kuvvetlenmesiyle saha içindeki yardımlaşma da artacaktır.

Takımın eksiklerinden birisi yardımlaşma eksikliğidir. Yardımlaşma eksikliği yüzünden top kayıplarının yanı sıra kazanma azmi eksikliği de vardır. Samsunspor takım olma hüviyetini kazanmalıdır ve rakiple değil kendi bilinciyle oynamalıdır. Rakibin her türlü oyunlarına karşı koymalı ve zaman çalmasını ayağa paslarla engellemeli, savunmadan çıkmakta geç almamalı ve rakibin savunma anlayışı içine geçmesine fırsat vermemelidir.

Bunun için de Samsunspor’un teknik kadrosuna büyük işler düşmektedir. Topla fazla oynamak, oyunu derinlemesine değil de yanlara yayarak kurmak her zaman sonuç getirmez bu unutulmamalıdır.

Bir başka dikkat edilmesi gereken husus da futbol, rakip takımın oyuncularıyla oynanmalıdır. Hakemler asla rakip olarak görülmemelidir, hakem de hata yapabilir, bu hatalara yoğunlaşıp futbolcuların oyundan düşmemesini sağlamak da kenar yönetimin birinci vazifesidir.

Samsunspor, Pendikspor karşısında şut yüzdesi yeterli olmayacak bir düzende oynamıştır.

Futbol basit bir oyundur ve bu unutulmamalıdır. Aya gidiş formülleri değil ve futbolculara top ile rakip arasına gidilecek olmasının gerektiği, bununla topa daha çok sahip olunacağı böylece de meşin yuvarlağa hükmedileceği sıkça anlatılmalıdır.

Satrançta olduğu gibi futbolcu dört hamle sonra ne yapacağını değil o an ne yapacağını düşünüp uygulamaya koymalıdır. Bunlar uygulanırsa sonuç da iyi olacaktır.

GÜNÜN SÖZÜ

Düşünmek kolaydır, yapmak zordur. Dünyada en güç olan şey de düşünüleni yapmaktır. Goethe