bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Düşünmeden Oy Verilmemeli
Yazarlar // 23 Şubat 2019 Cumartesi 14:27

İsmail BAŞARAN

Bir tanzim satıştır gidiyor neymiş vatandaş ucuz domates biber patlıcan yiyecekmiş. Belediye başkan adaylarının bir bölümü de vatandaşın ucuz ürün diyebilmesi için harekete geçmiş pazarlarda sebze satmaya başlamışlar.

Pazar yerleri modernmiş, yok ucuz ürün geliyormuş, vatandaş artık istediğini bulabiliyormuş. İşbaşındaki iktidarda söz sahibi olanlar da seçim öncesi yapılanı halkın gözüne sokuyorlar bir iş yapmış gibi ve övünüyorlar.
Belediyelerin bu pazarları neyin göstergesidir, Türkiye’nin gelişmişliğinin mi yoksa geri kalmışlığının mı?
Aslına bakarsanız bu pazarların büyüklüğü Türkiye’nin kalkınmışlığının değil geri kalmışlığının, muhtaçlığının, işsizliğinin, yoksulluğunun göstergesidir.
Yirmi yıla yakındır Türkiye’yi yönetenlerin düşünmesi gereken de kurulan pazarların ve kurulacağı söylenen tanzim satış mağazalarının büyüklüğüyle övünmek, Ülkeyi nasıl bir iki soğana bir patlıcan ve domatese muhtaç ettikleridir.
Seçmenin düşünmesi gereken ise yeni yöneticilerini seçmek için sandık başına giderken nasıl oldu da bu duruma getirildiklerini düşünüp ona göre oylarını kullanmalarıdır.

SÖZÜNÜZÜN ESİRİ OLURSUNUZ
Kelimeler, ağzınızdan çıkana kadar sizin esirinizdir ancak ağzınızdan çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz, o nedenle de bu gerçeği hiç unutmamanız gerekir.
Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, batı ve doğu bölgelerine birinci sınıf sanayi siteleri kurulacağını açıklamış sonra da, GÜLSAN Sanayi Sitesi esnafının da yeni kurulacak sitelerde hak sahibi olacakmış.
Önce bunun bir lütuf olmadığını hatırlatmak isterim, çünkü vatandaşın malı elinden alınmış ve karşılığında kendisine yer verilmiş olacaktır.
Yani esnafa karlı dağdan kar bağışlanmayacaktır. Böyle bir sözle vatandaşın karşısına çıkmak ne kadar iyi bir harekettir bilemedim.
Asıl anlatılması gereken hafif sanayi sitelerindeki dükkânların nakledilmesi işi değil, Samsun’da daha ne kadar iş sahası açılacağı ve kaç kişinin daha ekmek sahibi yapılarak geçim standardının yükseltileceğidir.

GÜNÜN SÖZÜ
Zavallı koyun sürüsü! Çobanı da o besler, çoban köpeğini de, kurdu da... (Cenap Şahabettin)