bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Dünya Lideri Olabilmek
Yazarlar // 24 Nisan 2018 Salı 20:33

İsmail BAŞARAN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladık dün. Kutlamayanlar da olmuştur belki. O kutlamayanların sorunu.

Hani bugün kendilerini Dünya Lideri olarak gören ve başkaları tarafından da öyle görülmesi için taklalar atanlar var ya, size bir Dünya Lideri’nden bahsedeceğim. Dünü, yani 23 Nisan’ı unutmamanız için, hep kutlamanız ve o Dünya Liderini anmanız için.

“Türk Genci devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten fazla inanmıştır.

Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ve en büyük kıpırtı ve bir davranış duydu mu “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz cumhuriyetin ve devrimin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” diyecektir.

Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “İnanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan nedenleri ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.”

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!”

Mustafa Kemal Atatürk bunları 5 Şubat 1933’te Bursa’da söylemiş.

Bugünü o zaman görebilmek, Dünya Lideri olmanın sonucudur.

Not: Kendisini Dünya Lideri olarak dev aynasında görenlere bir hatırlatma olarak yazılmıştır.

 

OSMANLI HAMAMI

Bir Osmanlı Hamamıdır gidiyor. Ne hikmetse Samsun’da Belediyeler adeta yarışa girmiş Osmanlı Hamamı yapıyor.

Neden Osmanlı acaba?

Bu isimi verenlerin Türklüklerinden şüpheleri mi var? Kendilerine Türk torunu diyemedikleri için mi Osmanlı Torunu diyorlar?

Yoksa Osmanlı yeniden mi kurulmak isteniyor?

Eğer niyet böyleyse, kimse umutlanmasın bu millet bu işe izin vermez. Tarihinizi bilmiyorsanız TRT’nin dizilerine bakın hiç olmazsa. Orada sizin Osmanlı dediğiniz devleti kuranların nereden geldiklerini göreceksiniz, hangi kandan olduklarını izleyeceksiniz. Utanmazsanız bu milletin köklerinin Osmanlı değil de Türk olduğunu görür de söyleyebilirsiniz belki.

Kim gider yıkanırsa yıkansın ben şahsen Osmanlı hamamına gidip temizlenmek için yıkanmam, Türk hamamına giderim. O zaman daha iyi temizlenirim, hatta Türk hamamında temizlenince ruhum bile arınır.

Siz de Osmanlı hamamı yapacağınıza Türk Hamamı yapın da ruhunuz temizlensin, aslınızı unutmayın.