bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Dün Çok Gülümsediniz mi?
Yazarlar // 30 Nisan 2019 Salı 22:34

İsmail BAŞARAN

Bu soru Türkiye’nin içinde bulunduğu durum ile birebir bağlantılı olan Türk insanının içinde bulunduğu ruh sağlığını hangi aşamada olduğunun yanıtını verebilmek için sorulabilir. Ruh sağlığı bozuk olan toplumlarda “gülme alışkanlığı” yok olmaktadır. Toplumları oluşturan insanlar, yarın kaygısıyla içlerine kapanır duruma gelirler.

Yapılan küresel araştırma sonuçlarına göre Türkiye’nin en az gülen ülkeler arasında dördüncü sıraya yerleştiğinin görüldüğü ortaya çıkmış, araştırmaya da 143 ülkeden insanlar katılmış. Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, küresel duygu raporunu konu alan araştırma verilerini inceledi. Ajans Press’in ABD merkezli Gallup verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’nin en az gülen ülkeler arasında dördüncü sıraya yerleştiği görüldü. Araştırma “Olumlu Deneyim Endeksi” verilerini ortaya koyarken, çeşitli sorular sorularak sonuca gidildiği saptandı. 143 ülkenin yer aldığı araştırmada, Türkiye’nin 50 puan alarak 139’uncu sıraya yerleştiği kaydedildi. Son basamakta yer alan ülke ise Afganistan olarak belirlenirken, Yemen’in en az gülen ülkeler sıralamasında Türkiye ile aynı sırada olduğu gözlendi. Böylelikle iki ülkenin de “Dün çok gülümsediniz mi ya da güldünüz mü?” sorusuna yüzde 57 ile hayır cevabı verdiği belirlendi.

Yani araştırmadaki verilere bakılırsa Türkiye’de insanların yarısından fazlası gülmesini unutmuş durumdalar.

 

ÇALIŞAN’IN GÜNAHI NE?

Samsun’da İlkadım Belediyesi AK Parti’den İYİ Partiye geçince garip olaylar olmaya başlandı. Belediyenin içinde bulunduğu madde imkânsızlıklar nedeniyle bazı taşınmazların satışa çıkarılacağı söylenirken, çalışanların yerlerinin değişmesi de sürüyor.

İşte bir örnek:

Samsun'da işletmecilik anlamında üst düzey görevlerde bulunan ve son olarak İlkadım Belediyesi'ne ait Ihlamur Kafe'de tesis sorumluluğunu yürüten İrfan Karademir, AK Partili Belediye seçimi kaybedip, İYİ Partili Başkan koltuğa oturunca, bir anda kendini temizlik işlerinde buldu.

Bu durum şu sorunun sorumasına yol açtı: İlkadım Belediyesi akıl ile mi yönetilecek yoksa hırsla mı?

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş umarım önüne gelen dosyalara imza atmak yerine bu dosyaların içeriklerini iyice araştırır. Aksi durumda “Akıl yaşta mı başta mı” sorusuna cevap aramak durumunda kalır. Gerçekten akıl yaşta mı yoksa başta mı?

Bir akıl hastanesini ziyareti sırasında, adamın biri sorar:

Bir insanın akıl hastanesine yatıp yatmayacağını nasıl belirliyorsunuz?

Doktor: Bir küveti su ile dolduruyoruz. Sonra hastaya üç şey veriyoruz.

Bir kaşık, bir fincan ve bir kova. Sonra da kişiye küveti nasıl boşaltmayı tercih ettiğini soruyoruz. Siz ne yapardınız?

Adam: Anladım, normal bir insan kovayı tercih eder. Çünkü kova kaşık ve fincandan büyük diye cevap verir. Doktor “Hayır” der sonra da devam eder; “Normal bir insan küvetin tıpasını çeker.”

Kısaca akıl, sadece bize sunulanlar dışında çözüm bulmaktır, bunu da unutmamak gerekir, özellikle de icraatlarda hırsa yenilmek istemeyenler bu sözü ezberlemeliler.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Akıllı olmak bir şey değil, mühim olan o aklı yerinde kullanmaktır. Descartes