bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Dövizle Askerlik
Yazarlar // 18 Ocak 2020 Cumartesi 01:44

İsmail BAŞARAN

Türk Lirası ile askerlik yapmaya alıştırıldık şimdi sıra dövizle askerlik yapmada. Bu arada yeni yılın dövizli askerlik kurları da belli olmuş.

Askerlik eskiden vatan borcu idi, şimdilerde lira veya döviz borcu oldu. Eğer paran yoksa askerdesin vatan borcu diye sınırlarımızı beklemeye ve hatta şehit olmaya gidiyorsun.

Paran varsa sözüm ona askeri elbise giyiyor bir iki fotoğraf paylaşıyorsun sosyal medyada birileri de bu fotoğrafları paylaşıyor. Eskiden türkümüz vardı “Asker oldu piyade” diye söylenirdi, sıra “Asker oldu paralı” diye türkü yapmaya geldi herhalde.

Kimse kusura bakmasın, ben parası olmayanların sınır dışında şehit olmalarını kaldıramıyorum. Çünkü Türkiye’nin bekası için o gençlerin oralara gönderildiklerine inanmıyorum. Eğer Türkiye’nin bekası için gönderilseydi o gençler, önce iktidarda bulunanlar, siyasetçilerin bir bölümü çocuklarına çürük raporu almaz, paralı askerlik yaptırmazdı.

Bu yeni düzenlemenin adı, paran varsa kaç kurtul, paran yoksa şehit ol biz kurtulalım demektir.

 

İDDİA DEĞİL GERÇEK

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) Samsun Şube Başkanı Suat Yıldız, kentte bazı belediyelerde memurlara yönelik baskı ve mobbing uygulamaları yapıldığını öne sürdü. Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği gerekçe gösterilerek gerçekleştirilen görevlendirmeleri sürgün olarak nitelendiren Yıldız, süreci takip ettiklerini vurguladı.

Bu bir gerçektir ve yeni yöneticilerden bazıları kendi kadrolarını kurmuşlardır.

Bu uygulamaya tutulanlar arasında tanıdıklarım ve arkadaşlarım da vardır.

Belediye başkanlarının seçildikten sonra kendi kadrolarıyla çalışmak istemesini doğal karşılamak mümkündür ancak, birini müdürlükten alıp bir kapının dibine göndermek de nedir ki? Sen git, yerine başkasını alacağım demek değimlidir bu?

Siyasi parti ve başkan olanları isimlerinin değişmesini kadro açısından olabilir diye düşünenler çıkacaktır da daha önce AK Parti tarafından yönetilen ve başkanları değişen bazı belediyelerde bu uygulamanın yapılması ayıp oluyor galiba.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Dil, vücut dediğimiz geminin dümenidir. Thomas Fuller