bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM
Yazarlar // 14 Mayıs 2019 Salı 14:33

İsmail BAŞARAN

Türkiye İstanbul seçimlerine yoğunlaştırılıp Hükümet emekli ikramiyelerini unutturmaya mı çalışıyor, bu soru emekliler arasında sıkça soruluyor ve gündemden hiç düşmüyor. Ancak Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet üyelerinin hiçbirisi bu konu hakkında konuşmuyor, varsa yoksa İstanbul Seçimleri. Ne Ak Parti ne de İktidarın destekçisi MHP'den tık yok. Acaba seçim telaşından vatandaşı mı unuttular?

Bu konu benim de üstüme vazife elbet, çünkü Bayram İkramiyesini bekleyen emeklilerden birisi de benim.

Ramazan Bayramı 4 Haziran Salı günü başlayacak. Memur maaş ödemeleriyle çakışma olmayacağı için bayramdan önceki 27-31 Mayıs haftasının ilk yarısında emekli ikramiyelerinin ödenmesi bekleniyor, ancak ne hikmetse ses duyulmuyor.

Ayrıca bir soru daha var: İkramiyeler artacak mı?

Bayram ikramiyesinin tutarı geçen yıl çıkartılan yasayla sabit olarak belirlendi. İkramiyenin artırılabilmesi için yasa değişikliği gerekiyor. Gerekiyor da İstanbul seçimlerine odaklanan İktidar bu zam olayını oya tahvil etmek için artırır mı acaba? Belli olmaz, Türkiye'de her şey her an olabilir. Maksat Kazanmak ise, bunu da yapıverirler.

Bayram ikramiyesi, ödemenin yapıldığı tarihte SGK’dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı (dul-yetim aylığı) ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri almakta olan kişilere ödeniyor. Ayrıca aylık almakta olan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesi alabilecek.

Bir emekli olarak bana ikramiyeyi lütuf olarak sunmak isteyenler hiç uğraşmasın, bu emeklilerin hakkıdır.

 

İLKADIM’DAN ALKIŞLANACAK ATILIM

İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri, Türkçenin Korunması Kanunu'na istinaden ve gelen yoğun ihbarlar üzerine yapılan denetimlerde kanun gereği yüzde 75'i Türkçe olmayan tabelaları sökerek, iş yeri sahiplerini uyararak ilgi odağı oldu.

İlkadım Belediyesi önce Samsun’da kent genelinde çoğunluğu Suriyelilere ait iş yerlerindeki yabancı tabela, afiş ve reklamları mercek altına aldı. Gelen şikâyetleri anında değerlendirildi ve zabıta ekipleri, vatandaşların yoğun olarak kullandığı Çiftlik Mahallesi, Hakkı Bey ve Saadet Caddesi'nden başlayarak ilçe genelinde denetim yaptı.

Tabelalar ile ilgili tespit tutanakları tutuldu ve kaldırılması istendi.

Bakalım ne zaman kaldırılacak bu tabelalar.

Bu kararı aldıran İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş’ı kutlamak gerekir. Belki diğer belediyelere de örnek olur ve Samsun’un sokakları işgal altından çıkarılır.

Yoksa Suriye’den gelip Samsun’dan Samsunluları kovacaklar misafir diye adlandırılan Suriyeliler.

GÜNÜN SÖZÜ

Bana okuduğum kitapların en güzelinin hangisi olduğunu sorarsanız, Söyleyeyim: ANNEM'dir. Abraham LINCOLN