bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Dokuz Delik Kadar Edemedik
Yazarlar // 2 Şubat 2017 Perşembe 21:25

Ragıp GÖKER

Sonradan sayısı artırılmış olsa da başlangıçtaki delik sayısı dokuz olan o golf sahasının 30 milyon liraya mal olduğu söylenmişti.
Biz bunu gereksiz bulduğumuzu söylesek de, kıl çadırdaki mükellef kahvaltı eşliğinde yapılan toplantılara katılanlar tarafından kamuoyuna ‘büyük hizmet’ olarak sunulmuştu.
İddia doğruysa o golf sahasına harcanan para dudak uçuklatıyor ama bir hizmet için yapılan harcamanın da lafı olmaz aslında.
Büyükşehir Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da bu eseriyle çok övünüyor zaten ama Samsun’da dört gün süreyle hayatı felç eden yoğun kar yağışı sırasında belediye hizmeti alamayan vatandaşlar belediyeden dert yanınca, Başkan’ın buna atarlanması da dikkatlerden kaçmadı.
Başkan’ın ayrıca, ‘’birkaç kişi kahvehaneye gidecek diye, belediye kaynaklarını har vurup harman savurmam’’ demesi de fena halde kalbimizi kırdı.
Bunu işitince ‘’Samsun halkı olarak dokuz delik kadar kıymetimiz yokmuş’’ diye düşündüm.
Şaşkınım.
Bir belediye başkanının hepimize ait olduğunu düşündüğüm belediye kaynaklarını koruduğunu söylemesi hoş bir durum ama keşke Başkan’ın söylediği gibi olsa.
Kar ve buz engeline takılan tramvayın hizmet veremediği günün sabahındaki manşeti ‘’Raylı sistem hattında hizmet sürüyor’’ diye çıkan ‘Tramvay Gazetesi’ için harcanan parayı da çok merak ediyorum mesela.
Belediyenin böyle bir gazete yayınlamasını gereksiz bulduğum için söylemiyorum bunu.
Ki;
Birçok belediye hizmetlerini duyurmak için buna benzer yayın çıkarıyor.
Ama hiçbir belediye başkanı karla mücadeleye harcanacak parayı ’belediyenin kaynaklarını har vurup harman savurmak’ olarak görmüyor.
Belediyenin karla mücadelede duyarsızlığı sosyal paylaşım sitelerinde bir anda ‘caps’ oldu.
En hoşuma gideni de bir arkadaşın ‘şu tuzluğu belediyeye uzatsana’ şeklinde olandı.
Sahi tuz mu yoktu.
Tuz kıymetlidir bilirim.
Gandi Hindistan’a bağımsızlığını, tuz gölünde başlattığı o pasif direnişin sonunda kazandırmıştı.
Bütünşehir yasası, her kar yağdığında çığa dönüşen sorunlarımızla birlikte kar yığınlarının altında kalıyor.
Bundan en çok da Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz etkileniyor.
Geçmiş olsun Samsun.
Daha ne diyelim.