bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Dokunursanız Dokunuruz
Yazarlar // 29 Haziran 2020 Pazartesi 19:14

İsmail BAŞARAN

Son Günlerin vazgeçilmez konusu oldu emekli ikramiyesi. Önce bir fon kurulması ve bu fona devredilmesi gündeme getirildi. Tartışma başladı, işçi sendikaları belki de uzun süredir ilk kez tek ağızdan konuştu ve “Emekli İkramiyelerine dokunmayın” diye ses yükseltti. Sendikalar Emekli İkramiyesinin olmazsa olmazları durumunda olduğunu dile getirdi ve adeta,”Emekli İkramiyelerimize dokunursanız biz de size dokunuruz” demeye getirip sopayı gösterdi iktidara.

Çok tartışılan bu konuda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da sonunda “aranızda anlaşın öyle gelin” dedi sendikalara, yani topu bize atmayın demeye getirdi. Kısaca sendikaların restini göremedi. Yani Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesinin ardından ilk kez geri vites atmış oldu. Kısaca sendikaların isteğinin olabileceği sinyalini verdi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinden iki yakın arkadaşının, bir başbakanın bir de ekonomi bakanının ayrılarak parti kurumalarının ardından tabanda kaymaların varlığını görmezden gelemedi.

Böylece de bugüne kadar hem partinin hem de tabanının iplerini elinde tutan Sayın Erdoğan gerçeği görmeye başladı herhalde. Peki, gerçek ne? Cumhur İttifakının küçük ortağı MHP’ye rağmen durum hiç de iç açıcı görünmüyor. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın oylarının seçilmeye yetmeyeceği ayan beyan ortada. İşte o nedenle “Oyların bir fazlası” yeterli olacaksa durum çok kötü. Bunu Sayın Erdoğan görüyor ve gerginlik politikasının işe yaramadığının farkına varıyor.

Yeni kurulan partiler ittifakın içinde olur mu olmaz mı bilemem de seçime girerlerse AK Parti’nin tabanından oy alacakları kesin. Kısaca önümüzdeki seçimlerde durum vahimdir. Eğer seçim kaybedilirse hesap verme günü gelecektir ki o zaman hesabı kim verecek bilemiyorum. Emekli ikramiyeleri konusunda işçilerin reste karşı rölans diyeceğini sananlar restlerinin görüldüğünü anlayınca durum yine karıştı. Eğer Cumhurbaşkanı sendikaların istediklerini yaparsa ki yapmaktan başka bir şansının kaldığını sanmıyorum bir partinin çok büyük yara alması da kaçınılmaz olacak. Bu parti de büyük ölçüde MHP olacak.

Her ne kadar MHP’nin Samsun’da bir belediye başkanlığı kazanmak gibi bir atılım içine girdiği ve İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın bu partiye geçeceği söyleniyorsa da bana zor geliyor. Seçim öncesi verdiği sözleri tutmamakta direnen Demirtaş’ın da durumu pek parlak değil. Yakında protestolar başlayabilir, verilen sözlerin tutulmadığını iddia edenler kendisine rahat nefes aldırmayabilirler.

Demirtaş da unutmasın ki MİLLET İttifakı’nın desteğiyle oturdu koltuğa. Yoksa Samsun siyasi hayatından silinmiş gitmişti.

GÜNÜN SÖZÜ

Kuyuda su kalmayınca onun kıymetini anlarız... B. Franklin