bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
'Din'le Sömürü
Yazarlar // 22 Eylül 2018 Cumartesi 22:58

İsmail BAŞARAN

 

AK Parti iktidarından sonra Türkiye’deki din zerinden sömürü daha çok arttı. Bunun aksini ispatlayacak olanların karşısına çıkmaya hazırım.

Hamdolsun işler iyi gidiyor da dış gülerin manipülasyonları olmasa daha iyiye gideceğiz diye başlıyor bazı iktidar siyasetçileri sonra da vatandaşa kendilerini alkışlatıyorlar.

Allah, Maşallah, elhamdülillah sözleriyle süren konuşmanın ardından iş dönüp dolaşıp zamma geliyor. BU kurala uyanlardan birisi de Enerji ve Tabii Kaynaklar Balkanı Fatih Dönmez oldu.

Artış olacak mı sorusuna cevap veren Sayın Bakan önce maliyet hesaplarına bakılacağını sonra da fiyat ayarlamasına gidileceğini şöyle anlatmış:

Kur ve petrol fiyatlarındaki artış zammı zorunlu kıldı. Şimdi biz elektriğimizin aşağı yukarı yüzde 30-35'ini hala doğalgazdan elde ediyoruz. Doğalgazda da dışa bağımlıyız. Doğalgaz fiyatlarını da petrol fiyatları etkiliyor. Şimdi son iki yılda petrol fiyatları 40-45 dolardan 70-80 dolar bandına geldi. Kur, neredeyse iki kat arttı. Neticesinde elektrik fiyatlarına yansımış oldu. Bu da tüketiciye yansımış oldu. Ama biz bunu yine minimumda tuttuk."

Yok ya, sayın bakan gelen elektrik faturalarını okumuyor herhalde.

Bakan bey bir de bana yani vatandaşa sorsa ya fiyatları.

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarını sorsa ya…

Doğalgazda dışa bağımlıyız, petrolde dışa bağımlıyız Tamam da arkadaş, suda da dışa mı bağımlıyız.

Milyar dolarlarla köprüler yaptırım var sonra da vatandaşın altınlarını isteyenler Türkiye’deki ırmakların her tarafını santrallarla doldursa yine de elektrik sorunu mu olur ülkede, dışa bağımlılık azalmaz mı?

Çarşamba ve Bafra ovalarından güneş enerjisiyle elektrik üretilemez mi?

Ancak biz yatırım yapacağımıza her mahalleye iki üç cmi yaptırıyoruz. Yanlış anlaşılmasın sakın islamda gösteriş yoktur ve haramdır.

Köyün bir mahallesine üç cami yaparsanız içine atayacağınız imamlara ve müezzinlere maaş veremez durumda kalırsınız, aslında cemaat da bulamazsınız yakında.

İkiyüz kişinin yaşadığı bir köyde bir cami yetmez mi? O kadar mı dindarız ve Müslümanlığın gereklerini yapıyoruz. En başından en aşağına kadar ülkede yalan dizboyu, hırsızlık almış başını gidiyor, dolandırıcılık ve fuhuş her geçem dün artıyor.

Bunları yapanları önce eğiteceksiniz sonra bir camiye girmelerini sağlayacaksınız, cami almazsa yenisini yapacaksınız. Bizde önce cami yapılıyor sonra cemaat bekleniyor. Olmuyor işte, kaynaklar heba ediliyor.

GÜNÜN FIKRASI

Temel'e sormuşlar: Evli kadın ile dul kadın arasında ne fark vardur?

Temel: Tul kadun kocasunun nerede olduğuni piliy, evli kadın pilmiy…