bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Dikkatli Olalım
Yazarlar // 2 Eylül 2021 Perşembe 20:22

İsmail BAŞARAN

Bugün dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü meteoroloji uyarıyor, 41 kentte yağış bekleniyormuş.

Bugün sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyredecekmiş. Aralarında Samsun’un da olduğu 41 kentte yağış bekleniyormuş. Meteoroloji Türkiye’nin inanılır ve güvenilir ender kurumlarındandır. Yağış 41 ilde bekleniyormuş, aralarında Samsun da var. Yağışlar sağanak olarak düşecek deniliyor ve uyarıya göre de gök gürültülü olacak. Meteoroloji diyorsa doğru diyordur.

Samsun’da da yağış bekleniyor. Geçenlerde bu köşeden Samsun’da zam yağabilir demiştim şimdi meteoroloji yağmur diyor. Hem de şiddetli yağış geliyormuş. Merak etiğim yağışların kentin yüksek kesimlerinde ne yapacağı değil. Oralarda zaten bugüne kadar ne yaptıysa yine yapacak, asıl yapboza döndürülen Çiftlik Caddesi’nde yağışlar ne yapacak? Orada yeni yapılan yollarda su birikintileri olacak mı? Olacaksa nedeni belirlenip yapanlara veya yapamayanlara hesabı sorulacak mı?

Umarım su altında kalmaz vatandaşlar, yollarda küçük küçük göller oluşmaz. Olursa projeyi yapanlar ve uygulayanlardan herhalde hesabı sorulur. Su birikintileri olursa projeyi yapanlara ve uygulayanlara hesap sorulacak mı?

Yağışlar ve sonrasında göreceğiz ak ve karayı. Kimlerim işini iyi yapıp yapmadığını anlayacağız. Asfalt dökülürken haberleri servis eden Büyükşehir Belediyesi su birikintileri olacak yerlerden de haber servisi yapacak mı? Samsun Valiliği’nin bu konuda vatandaşı uyarıcı yayınları oldu mu?

 

ÖNCE İSTAVRİT GELDİ

Balıkçılar dün gece yarısından sonra 'Vira Bismillah' dedi. Sabah da deniz ana balıkçılara istavrit verdi. Samsunlu balıkçılar denizden gelen İstavritle güldü. Ancak tüketicilerin yüzü pek de gülmedi, çünkü istavrit yine dar gelirlinin yiyebileceği fiyata düşmedi.

Ancak görülen o ki balıkçılar bu sezon bolca istavrit avlayacak bunun sonucu da dar gelirliler de balığa doyacaklar.

Balıkçıların ağlarına önce istavrit geldi gelmesine de palamutlar henüz küçük, bu nedenle de ilgi gören balık ilk gün istavrit oldu. Hayırlısı diyelim, istavritten sonra mezgit de yüzünü gösterdi. İlk günkü istavrit avı bu sezon barbunya ve mezgit gibi balıkların da bol olacağının habercisi oldu.

 

BELEDİYELERE GELEN HACİZLER

Samsun’da bazı belediyelere hacizler geliyor. Alacaklılar paralarını istyorlar, bu doğaldır. Doğal olmayan ise bu alacaklılar alacaklarını neden belediye başkanlara değişmeden almadılar ve alacaklarını istemediler? İstediler de ödenmedi mi yoksa bu alacaklar şimdi yeni gelen yönetimlerin cezalandırılması için mi alınmamıştı?

Eğer soru buysa şu sonuç çıkabilir: Özellikle de AK Parti’li belediyeler borçlu olduklarını ve seçimi kaybedeceklerini bildiklerinden borçları ödemeyip gelecek yönetimleri cezalandırmak istemiş olabilirler mi? Alacaklılar daha önceki yönetimler zamanında belediyelerden alacakları için icra yoluna neden gitmediler.

Merak ettiğim konu: Bu alacaklılar, alacaklarını tahsil edebilmek için önceki yönetimlerin kapısını çaldılar ve alacaklarının ödenmesi için yasal yollara başvurdular mı?

GÜNÜN SÖZÜ

Küçük isleri iyi yapmak, büyük isleri daha iyi yapabilmeye giden yoldur. (Anonim)