bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Devr-i Sabık Yaratılacak mı?
Yazarlar // 22 Aralık 2021 Çarşamba 09:39

İsmail BAŞARAN

Türkçede her bir konu ile alakalı deyim vardır. Bu deyimlerin anlamlarının öğrenilmesi dile hâkim olmak açısından oldukça önemlidir. Bilindiği gibi deyimler gerçek anlamları ile değil mecaz anlamları ile kullanılırlar. Bu sebeple deyimlerin mecaz anlamlarının öğrenilmesi oldukça önemlidir.

Dananın kuyruğu kopmak ne demek? Bir olayın ortaya çıkması, beklenmeyen bir durumun açığa çıkması ve bir anda sonuçlanması ile ilgili konular için dananın kuyruğu kopmak deyimi kullanılır.
Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan sonra dolardaki gerileme ekonomimizdeki dalgalandırmaların durulacağı anlamı taşıyorsa dananın kuyruğunun koptuğu anlamı taşır. Haftalarca dolardaki yükselme ve Türk Lirasındaki gerileme tartışılırken gündem hemen değişti, Türk Lirasındaki yükseliş ve dolardaki gerileme vatandaşın yüreğine su serpti. Ancak vatandaşa bu olay ne kadar yansıyacak belli değil henüz. Atı alan dereyi çoktan aştı, karşıya geçti, parasına para kattı. Dövizi alanlar kulağının üstüne yatarsa ve parayı piyasaya sürmezse bu para eriyecek mi durduğu yerde, hayır. Bundan iki üç ay sonra Türkiye’de dolan fiyatlarının yeniden artmayacağı garantisini kim verebiliyor, Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir garanti verebiliyor mu? Eğer bu konuda garanti verilebiliyorsa seçim yakında demektir. O zaman bir erken seçimi Haziran veya Temmuz aylarında yani sonbaharı bile beklemeden görmek ve yaşamam mümkün olacaktır herhalde. Çünkü birden yapılan sert fren balataların yanmasına ardından da freni tutmayan aracın uçurumdan yuvarlanmaya başlamasına neden olabilecektir.
İktidarın düşüncesini bilebilmek şu anda mümkün değil, çünkü Tek adam neye karar verirse o olacak. Muhalefet ise her türlü bir erken seçime hazırlıklı olmalıdır. Erken seçimde CUMHUR ittifakının Cumhurbaşkanı adayı bellidir ve MİLLET ittifakı acaba kimi aday olarak ileri sürecektir? Eğer Cumhurbaşkanı değişirse, TBMM’nin yapısı değişirse işte o zaman dananın kuyruğu kopacaktır. Yeni gelecek iktidar Devr-i Sabık yaratır mı belli olmaz. Dolarda bu kadar oynamaların hesabı sorulur mu, içinde bulunduğumuz günlerde geleceğini dolara bağlayanlar ve artmasına yol açarak Türk Lirasının değerinin düşmesine yol açanlara hesap sorulacak mı?

KÜLTÜR MERKEZİ YIKILACAK MI?
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in gündeme getirdiği ve yıkılması düşünülen Kültür Merkezi’nde geri adım mı atıldı? Bölgede ilçe minibüsleri için indirme ve bindirme merkezi kurulacağı söylentilerinin ardından neler oldu da proje durdurulma aşamasına gelindi.
Vatandaşların büyük tepkisini çeken projeden geri adım atılmışsa doğru yapılmıştır. Eğer yıkımda diretirse Samsun kültürüne büyük darbe vurulacaktır. O nedenle Mustafa Demir bu tür projelerden vazgeçmeli ve önümüzdeki seçimlerde partisini zor durumda bırakmamalıdır. Başkan bu konudaki düşüncesini ve olası durumu şimdiden Samsun halkıyla paylaşmalıdır.

GÜNÜN SÖZÜ
Kırdım diyorsun zincirlerini... Evet, köpek de çeker koparır zincirini, kaçar o da, ama halkaları boynunda taşıyarak... Kırdım diyorsun zincirlerini... Evet, köpek de çeker koparır zincirini,Kaçar o da, ama halkaları boynunda taşıyarak... (Persius)