bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Devlet Vatandaşa Yetemedi
Yazarlar // 11 Nisan 2020 Cumartesi 15:25

İsmail BAŞARAN

Bıçak kınını kesmez derler, ancak son günlerde salgında vatandaşa yardımcı olmak için MİLLET İttifakının bazı belediyelerinin açtığı yardım kampanalarını engellemek için İç İşleri Bakanlığı, hesaplara bloke koyuyor. Neden, “Devlet içinde devlet olmazmış.”

Devlet içinde devlet olmaz da dar zamanlarda vatandaşına yardım etmesi gerekirken vatandaşından yardım toplayan Devlet olur mu? Ne günlere kaldık, düne kadar “Türk” diye bir ırk yoktur diyenler Türk Vatandaşından şimdi hangi yüzle yardım isteyebiliyorlar?

Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenlerin, vatandaşa yardım için çağrı yapması, uygulanmakta olan ekonomi politikalarının çökmesi anlamına gelmez mi? “Biz bize yeteriz” diye kampanya yapanların öncelikle kampanyayı “Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşına yeter” sloganıyla yola çıkıp kampanya açmalıydı. Açılan kampanyaya verilen isim bile içinde bulunulan durumun ne kadar içler acısı olduğunun kanıtıdır.

Salgın günlerinde vatandaşından ekonomik yardım bile isteyen İktidar ne hikmetse makam arabaları almaktan veya kiralamaktan bir türlü vazgeçmiyor, acaba neden?

Türkiye’de tasarrufa önce makam araçlarının azaltılmasıyla başlamak gerekiyor. Azaltamayınca da para kalmıyor sonra da darlık çekiliyor. Vatandaş ne yapacağını şaşırmış vaziyette, korona virüsünden ölmeyenler inşallah açlıktan ölmezler.

Üretim konusunda diye vurulmuş, dışa bağımlılığın arttığı Türkiye’de virüs yenilebilir de üretim eksikliği ve dışa bağımlılık nasıl yenilir buna izin verilir mi işte onu kestiremiyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Her zaman doğruyu söyle... Ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın…