bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
DEV AYNASINDA GÖRMEK
Yazarlar // 4 Ağustos 2020 Salı 13:43

İsmail BAŞARAN

Çok yıllar önce fuarlar vardı çocukluğumuzda gider o aynalara bakardık ve kendimizi çok büyümüş görürdük, ileriki yıllarda öyle olacağımızı sanır sevinirdik. Ancak yıllar geçince işin pek de öyle almadığını hayat bize acısıyla tatlısıyla öğretti. O kendimizi büyük görmek de çok önceki yıllarda kaldı. Dünya denilen gezegende bir toz zerresi kadar yer almadığımızı zaman bize öğretti. Ancak daha hayatlarının baharında olanların kendilerini dev aynasında gördüklerine tanık oluyorum. Onlar da kendilerini dev aynasında gördüklerini anlayacaklar ancak kırılan kalbiyle veya kırdıkları kalplerle baş başa kalacaklar.

Hayat çok acımasız doğruları insanlara acı bir şekilde öğretiyor.

Samsun’da da kendisini dev aynasında görenler var galiba. Televizyon kanalına çıkıp gazetecilere sallayan ve hakarete varan ifadeler kullanan insanlar türedi şehirde. Oysa bu şehir ne inanlar gördü, Ülkeyi düşman işgalinden kurtaran Mustafa Kemal bile ilk adımızı bu şehirden attı Anadolu topraklarına ve yeni bir ülke kurdu.

Kendisini firmasının sahibi görenler Samsunspor’u da firması sanıyor. Oysa Samsunspor Samsunlularındır bunu hiç unutmamak gerekir. Ağızdan çıkan kelimeler gün gelir başa dert oluverir. Neymiş Samsunspor’un forması ucuz değilmiş. Neymiş tribünlere ucuz forma giyip gelinmemeliymiş, neymiş pahallı formalar alınmalıymış. Samsunspor’un adının önünde bir firma adı var ya sanırım o nedenle büyüdüğünü söylüyorlar. Öyle düşünebilirler de ben başka türlü düşünüyorum. Örneğin Samsunspor’un ele geçirilmesinin altında ne gibi nedenler olabilir diye düşünüyorum ve bazı sonuçlara da varıyorum.

Önce yeni yapılan stadın oradan kaldırılıp bir başka yere taşınması gündeme gelebilir.

Şimdi Şehirlerarası otogar olan bölgeye yapılabilir stat karşısındaki kullanılmayan AVM de otopark olabilir mesela.  Otogar da başka yere taşınabilir. Bakın ne kadar rant var işin içinde. Olacak demiyorum, olabilir diyorum rantı da olabilir şeklinde yorumluyorum. Sonrasında, yani stat oradan taşınınca bölgede ne olabilir acaba sorusu geliyor aklınıza değil mi, benim de geliyor. Mesela diyorum, oranın sahilinde kocaman bir liman yapılabilir.

Bu limanı kim yapar diye düşünmeyin canım, Samsunspor’un sahibi YILPORT değil mi, elbet limanı yapıp işletebilir kanımca.

Bütün bunlar planlanmış ve yapılacak demiyoru

m ha, sakın yanlış anlaşılmasın, yapılabilir diyorum. Böylece de bu olasılık Türkiye’yi kuzey komşularımızla ticaretin arkasına neden olabilir mesela.

Bütün bunları rüyamda görmedim yanlış anlaşılmasın sakın, şeytan alkıma su kaçırdı da. Olmaz demeyin,  dünyada neler oluyor bilmeye gerek yok da son yıllarda Türkiye’de neler oluyor şöyle bir fikir jimnastiği yaparsanız yeter sizde görürsünüz gerçekleri. Üzüntüm Samsunspor’un da böyle garip kumpaslara elet edilmesini izlemektir. Derinlere bakarsanız sizler de görürsünüz bu gerçekleri.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek.  Pitigrilli