bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Destici, Destekçi Mi?
Yazarlar // 30 Haziran 2021 Çarşamba 23:01

İsmail BAŞARAN

Türkiye’nin gerçekleri var, bu gerçeklerdein başında gelen işsizlik ve işyeri sahiplerinin ekonomik sıkıntı çektikleridir. Ancak bazı siyasetçiler var ki vatandaşın gerçeklerini göremiyor veya görüyor da öylemek işine gelmiyor. Dün sabah Büyük Birkil artisi Genel Başkanı Mustafa Destici’yi TV’ye konuşmasını dinlerken duyduklarıma inanamadım. Çünkü Destici konuşurken vatandaşın mutlu olduğunu  ve sıkıntı içinde olmadığını anlatıyordu.
Acaba ben mi vatandaşı tanımıyorum yoksa Destici CUMHR İttifakı destekçisi olduğu için mi bu ifadeleri kullanıyor diye düşünmekten kendimi alamadım.
Türkiye’nin gerçekleri var. Bir de bu gerçekleri görmeyenler veya siyasi gelecekleri açısından bu gerçekleri görmelerine rağmen söyleyemeyenler var. Sayın Destici de bu gerçekeri görmeyenlerden birisi herhalde. Sinop’ta halkla bütünleşmesinde vatandaşın yüzde doksanının mutlu olduğundan yüzde onunun ise mutsuz olduğunu ve açlık edebiyatı yaptığından bahsettiğini söylüyordu.
Bu mu siyaset? Siyasi geleceğini sağlama alabilmek adına vatandaşın gerçeklerini saptırmak mı siyaset.? Bu yapılan siyaset değil, politikadır. Önce politikanın ne anlama geldiğini dile getirelim. Politika kelimesi grakçedir ve bir tamlamadır. İki kelimeden oluşur. Poli “çok” demektir. Tika ise “yüz anlamına gelir. Kısaca bu iki kelime yanyana gelince çok yüzlü ifadesi çıkar ortaya. Vatandaşla konuşup yine de gerçeği göremeyenler ya yaptıkları siyaseti iyi düşünmeli veya siyaseti bırakıp köşelerine çekilmelidir. Sayın  Destici de Seçimler yaklaşırken tarafını belirlemelidir, Halktan yana mıdır yoksa Halkın karşısındamı? Sayın Destici bir tarafta gerçekler vardır diğer tarafta ise bu gerçekleri göremeyenler. Siz hangi taraftasınız, gerçeklerin yaratında mı gerçekleri göremeyenlerin tarafında mı?

İLKADIM HALKIN YANINDA
Uzun pandemi dönemi sonrasında yeniden belirlenen program dahilinde ilkadım ilçesindeki tüm mahallelere misafir olacak olan “Belediye Mahallemizde Çadırı” Reşadiye Mahallesi’yle tekrardan hizmete başladı.
Bu ifade İlkadım Belediye Başkanı Sayın Necaattin Demirtaş’a ait. Tüm hizmetler eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği hizmet çadırında vatandaşlar tarafından iletilen taleplere hızlı bir şekilde çözüm bulunmasının sağlandığı proje tekrardan birer haftalık süre ile İlkadım'ın tüm mahallelerinde hizmet verecek deniliyor. Söylemek ile yapmak çok ayrıdır. Yaparken de neden yıkıldığını önce halka anlatmak gerekir.
Duyduğuma göre İlkadım Belediyesi Ulugazi Mahalleri’nde Kaplanoğlu sokakta bir şçalışmaya başlayacakmı. Sokak ktaş döşeli, ancak belediye bu yaşları söküp yerine asfalt dökecekmiş. Gerçekse neden yapılacak bu? Asfalt dökmek zaten sağlam olan taşları sökmek vatandaşa hizmet mi oluyor? Sayın Belediye Başkanı bu sokaklarda sök yap anlayışı yerine mevcut elektrik hatlarının ve salkım saçak asılan kabloları yer altına alsa daha iyi olmaz mı?

GÜNÜN SÖZÜ
Hayat bir öyküye benzer, önemli yanı eserin uzun olması değil iyi olmasıdır. (Seneca)