bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Denize Sıfır Çamlık
Yazarlar // 11 Ağustos 2020 Salı 00:03

İsmail BAŞARAN

Samsun Karadeniz Bölgesinin denize sahili olan en büyük illerinden birisidir. Doğu’da Terme’nin sonunda Ünye sahillerine kadar, batıda ise Sinop’un Gerze ilçesine kadar uzanır. Çarşamba Ovasını Yeşilırmak ve Bafra ovasını da Kızılırmak sular, tarım olabildiğince gelir getirir Samsun’a.

Bu sahillerde turizm var mıdır peki? Var da denemez yok da denemez. Turizmin önemli noktalarından bir bölümü Atakum bir diğer bölümü de 19 Mayıs ilçesinde bulunur. Özellikle 19 Mayıs ilçesinde doğal güzellikler de yaz tatilinin yanında çokluk yaratır.

Samsun’un batı bölgesinde Yakakent ilçesinde Çamgölü adında bir de ormanlık bölge vardır.

Adından da anlaşılacağı gibi çamlık araziden oluşmaktadır ve denize sıfır bölgeden bin metre üzerde bölge çam ağaçları yer alır. İşte bu nedenle Çamgölü son zamanlarda dikkatleri üzerine çekmektedir.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde özellikle çam ormanlarının bulunduğu bölgelerde maden arandığı gibi nedeni belirlenemeyen yangınlar oluşmakta ve ağaçlar yanmakta otel yapılabilecek alanlar ortaya çıkmaktadır.

Ne hikmetse bu yerler de bazı ülkelerin zenginleri tarafından kapatılmaktadır. Sonra da oralarda oteller yazlıklar orman evleri villalar yapılmaktadır. Örnek mi Trabzon’un Uzungöl bölgesinde olduğu gibi. Ege bölgesinde sadece otel yapılabilecek kadar alanlarda yangın çıktığı gibi.

Aman Samsun’da ilgililer ve de yetkiler Yakakent’teki bu tarihi değere sahip çıkıp akılmasına meydan vermemelidir. Önlem alınmalıdır bölgede. Yoksa yakında Yakakent’in Çamgölü mevkiindeki çam ağaçları yanacak orda da yazlıklar, oteller yapılmasının önü açılacaktır. İş işten geçmeden bir değer daha talan edilmeden önlem alınmalıdır.

Adına ister mal gölü ister çam gölü deyin ne derseniz deyin ancak yanmasına izin vermeyin yoksa bir değer daha ortadan yok edilecek oraya da villa yapacak olanlar gelecektir.

Yakakent esnafı sakın sevinmesin villalara gelecek olanlar alışverişlerini sanmayın ki sizden yapacaklardır. Sinop havalimanın burunlarının ucunda olacak,  kuşsütü kuru üzümleri ithal edilecek size de kutuları toplamak kalacaktır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik. Fakat bu arada çok basit bir sanatı unuttuk: İnsan gibi yaşamayı… Martin Luther