bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Denetlemelerde Dikkatli Olunmalı
Yazarlar // 20 Mart 2020 Cuma 17:20

İsmail BAŞARAN

 

Dünya korona virüs tehlikesiyle çalkalanırken Samsun’da da belediyeler işyerlerinde denetimlerini sıklaştırıyorlar. Bu denetimlerden birisini Canik Belediyesi yaptı geçenlerde. Denetimler de zaman zaman yapılacakmış.

Yapılan denetimde bir konu dikkatimi çekti. Hem de zabıtanın denetimlerinin fotoğraflarındaki hata. Yanlış anlaşılmasın sakın hata fotoğrafın çekiminde değildi.

Hata, denetimi yapanlardaydı. Bir virüs çıkmış ortaya Dünyayı kasıp kavuruyor. Piyasalar almış başını gidiyor. Bunlara dur demek içiz zabıtalar işbaşında. Buraya kadar yapılan doğru.

Ancak yapılış şeklinde bir gariplik var. Hem de insan sağlığını olumsuz etkileyecek bir gariplik. Zabıtaları denetime gönderenler, bu insanların hastalık kapmasını engelleyici önlem almaları gerektiğini hiç mi düşünmediler?

Hani zabıtaların maskeleri, neden yok, bu insanları neden maskesiz gönderiyorsunuz denetimlere? Hiç mi vicdanınız yok? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bile bu konularda mutlaka hassas davranılmasını istiyor da Canik zabıtaları neden bu hassaslığı göstermiyorlar?

Umarım bundan sonra zabıtaların denetimleri konusunda da hassas davranılır. İşin aslı sadece Canik Belediyesi’nde değil bu düşüncesizlik, diğer belediyeler de aynı vaziyette.

İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri de çay ocağı işletmelerine sağlığa uygunluk ve alınan önlemlere uymaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Ekipler dışarıda bulunan tabureleri içeri aldırdı. İçerde de müşteri kabul edilmiyor, sadece esnafa servis tapılıyor.


SU TÜKETİMİ ARTTI

Hastalık salgını nedeniyle temizlik ön plana çıkınca evlerdeki ve işyerlerindeki su tüketimleri de haliyle arttı. Bu artışın faturalara yansıması nasıl olacak?

Samsun belediyesi su faturalarını üç ay sonra gönderecek olabilir ancak artan tüketim miktarı yansıyacak mı faturalara belli değil.

Vatandaş hızla artacak tüketimlerin bedellerinin faturalara yansımasında esneklik istiyor. Bundan sonra üç aylık ertelemede faturalara yansımanın üç ay öncekinden yüksek olmamasını istiyor.

Kısaca Belediye’nin salgını su üzerinden getirime çevirmesinin yanlış olacağı görüşünü savunuyor vatandaşlar, bu düşünceye sanırım hayır denmez.


GÜNÜN SÖZÜ

Doğruyu yanlıştan ayırmanın tek çaresi mümkün olduğu kadar şüphe etmektir. Ve doğru da kendisinden şüphe edilmeyen şeydir. (Goblot)