bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Denetim Ciddiye Alınmalı
Yazarlar // 2 Nisan 2020 Perşembe 01:14

İsmail BAŞARAN

Hükümet erkânı ve belediyeler sosyal mesafe üzerinde duruyor ve vatandaşları uyarıyorlar. Ancak TV’lerdeki görüntülere bakılırsa sokaklarda ve pazarlarda bu kurala pek de uyulmuyor.

Her ne kadar denerim yapılıyorsa da denetleyenler pazardan çıkınca tekrar başa geliniyor. Sosyal mesafeye sadece pazarlarda mı uymak gerekiyor, zincir marketler bu konuda kim tarafından denetleniyor?

Bazı yardım kuruluşları evlere gıda paketleri gönderiyor, bu konuda bazı kirli söylemler de kulaktan kulağa fısıldanıyor hale gelir yakında. “Belediyeler kendi seçmenlerine” diye başlayacak söylentilerin önceden önüne geçebilmeleri gerekir.

Bu hastalığın tedavisinden daha önce yayılmasını engellemek gibi görülüyor. O zaman bazı belediyelerin gıda maddeleri göndermeleri yeterli olmayacağa benziyor. Yardın yapanlar, belediyeler ve kurumlar, yardım paketlerine eldiven ve maske de koymalılar. Çünkü Samsun’da sıkıntısı çekilen hijyen malzemeleridir.

İçinde bulunduğumuz günlerde önemli olan bir başka konu da moral motivasyondur. Çünkü moralini yüksek tutamayan bireyler hasta olmaya mahkûmdurlar.

 

SALGIN VE SAMSUN

Salgın Covit-19 hastalığı Samsun’a da geldi ancak geçip gitmiyor, verilere bakılırsa üs olarak bellemiş burayı. Samsun Tabip Odası Salgın Raporu yayınladı.  Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli Samsun Tabip Odası’nın salgın raporunu sosyal medya hesabından yayınladı. Özkefeli, 400’e yakın hastanın tedavi edilmekte olduğunu 5’i hekim 15 Sağlık Çalışanında Covid-19 izlendiğini duyurdu.

Oysa rakamların Samsun Valiliği’nden de her gün yayınlanması gerekmiyor mu, neden açıklanmıyor?  Sağlık Bakanlığı rakamların günbegün açıklanmasını ve Türkiye’nin neresinde kaç vaka görüldüğünü vatandaşın da öğrenmesi gerekiyor. Çünkü tehlikeli olan gerçek rakamların açıklanması değil fısıltı gazetesinde yaygınlaşan haberlerdir. Fısıltılar, insan psikolojisini daha çok bozar.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Gerçeği arayanlar, bütün insanlığın malı olur.  Voltaire