bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Demokraside Gelinen Nokta
Yazarlar // 24 Ekim 2020 Cumartesi 16:33

İsmail BAŞARAN

Türkiye’de demokrasi var mı yok mu? Bu soru sön yıllarda çokça tartışılıyor. Bu tartışmanın önüne geçilmesi için yeni gündemler yaratılıyor iktidar tarafından. TTMM var mı var, ancak işlevi hangi ölçüde var tartışılır. Çünkü hazırlanan taslaklar geliyor ancak hep iktidarın istediği oluyor çünkü üstünlük iktidarda. İktidar milletvekilleri görüşlerini söyleyebiliyorlar mı yoksa kendilerine gönderilen yasa tekliflerini talimatlarla hep onaylıyorlar mı?

Herhangi bir iktidar milletvekilinin Meclis’e iktidar kanadının sunduğu bir teklife “hayır” dediğine tanık oldunuz mu yıllardan beri? Elbette hayır. İktidardaki CUMHUR İttifakı milletvekillerinin hayır demeleri halinde kulaklarının çekileceğini biliyorlar. Durum aynen iş başvurusundaki aşağıdaki gibi:

Bir matematikçi, bir muhasebeci ve bir ekonomist parti Genel Başkanına milletvekili olabilmek için başvururlar.  Genel Başkan matematikçiye sorar:  "İki kere iki kaç eder?" Matematikçi cevap verir:  "Dört!". Genel Başkan sorar: "Kesin dört mü? Matematikçi kendinden emin cevaplar: "Evet, kesin dört!"

Matematikçi çıkar ve ekonomist odaya girer. Bu sefer Genel Başkan aynı soruyu ekonomiste yöneltir. Ekonomist yanıtlar: "Ortalama dört eder, yüzde 10 aşağıya veya yukarıya oynayabilir, ama ortalama dört eder!"  Ekonomistte de çıkar, muhasebeci odaya girer, aynı soru ona da sorulur. Muhasebeci ayağa kalkar, kapıyı kilitler, panjurları indirir ve Genel Başkan'a yaklaşarak sorar: "Kaç etsin istersiniz?”

Sizce hangisi milletvekili olmuştur, var mı bilginiz?

Eğer parti içinde veya TBMM’de görüş beyan etme, yani biat etme yerine sizden istenenleri değil de görüşlerinizi söylerseniz kazanamazsınız. Kısaca Türkiye’de Demokrasinin işlemesi için iktidar partili milletvekiliyseniz görüşlerinizi beyan etmeyecek ve size söylenenleri yapacaksınız. Es kaza yapmıyorsanız bir dahaki dönem listede yer bulamazsınız.

İşte Türkiye’deki Demokrasi budur, bunun aksini söyleyebilenler sadece muhalefette olanlardır. Çünkü Türkiye’deki muhalefet kendi içinde tartışmaktan iktidarı eleştirmeye vakit bulamıyorlar.

 

EKMEK ZAMMI KAPIDA

Bir taraftan askıda ekmek projesi tartışıladursun, gündem bu yolla değiştirilmeye çalışılsın gelmekte olan ekmek zammını yine görmeyeceğiz. Evet, ekmek zammı geliyor, hatta geldi bile.

Bu zam, fiyat oynamasıyla değil de yine gram azaltılarak yapılıp vatandaş aldatılabilir. Ancak gerçekler de var. İşte size yaşadığın bir gerçek, bırakın zammın gelmesini kapıdan içeri girdi bile. Önceki gün canım katlama yemek istedi. Katlama yapan işyerine gittim daha önce tanesini yedi kila 50 kuruşa yaptığı katlamanın tanesini 10 liraya sattığını söyledi. Yesen bütçe açık verecek, yemesen gözün kalacak, aldım. Zammın nedenini sorunca, una, suya, elektriğe zam geldiğini söyledi esnaf.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli askıda ekmeği söyleyip gündem değiştireceğine, Türkiye’nin neden buğday ithal eder hale geldiğini, tohumların neden yurt dışından alındığını açıklamalı. Türkiye’nin buğday ithal etmek yerine üretimi artırmak için ortağına baskı yapmalı.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Olgun bir adamı dost edinmek isterseniz, eleştirin; basit bir adamı dost edinmek isterseniz methedin. (Said Şirazi)